Jaa! Daar zijn de eerste serieuze zonnestraaltjes, bloembollen, bloesems, gezellige terrasjes en langere dagen… De lente is er weer! En wat geeft de komst van de lente altijd een hoop extra energie! En dat is maar goed ook. Want met de komst van de lente willen we en masse ons huis tot in elke hoek, kast en kamer opruimen. Als het hele huis schoon, fris en nieuw aanvoelt kunnen we immers extra genieten van de warmte, kleuren, geuren en zonnestralen van het nieuwe seizoen. Tijd voor een voorjaarsschoonmaak dus! Maar waar te beginnen? Wij geven je een stappenplan en opruimtips voor de lenteschoonmaak!

1. Weggooien, weggeven, opbergen en herinrichten

De lente is bij uitstek een goed moment voor het opruimen van je rommelige huis of kamer door het weggooien, weggeven en netjes opbergen van je spullen. Out with the old, in with the new! Er zijn super veel manieren en tips ontwikkeld voor het minimaliseren en opruimen van je huis. Zo hebben wij ons laatst nog helemaal ondergedompeld in de sparks joy-methode van Marie Kondo. Hierna kun je je interieur herinrichten. Je woning en spullen voelen weer als nieuw!

|

2. Alles van stof luchten en wassen

Goede kans dat het textiel in huis aardig wat stof heeft verzameld in de afgelopen maanden. Daarom is het heerlijk fris om alles van stof goed uit te kloppen, te wassen of langs te brengen bij de stomerij. Waar moet je aan denken? Matrassen, stoffen meubels, gordijnen, kussens… en laten we je nu net blij kunnen maken met deze tips voor het schoonmaken van je tapijt

|

3. Aandacht voor apparatuur

Om de tijd is het goed om je apparatuur even wat extra liefde te geven en goed schoon te maken. Ga elke ruimte in huis af en maak je wasmachine, afwasmachine, oven (lees hier onze tips), magnetron, afzuigkap, koffiezetapparaat, waterkoker, broodrooster, keukenmachine, ijskast, vriezer, stofzuiger en eventuele andere apparatuur grondig schoon!

|

4. Stoffen, afnemen, lappen, stofzuigen en dweilen

Zo, nu is het tijd voor het echte, diepe reinigen van je huis! Allereerst stoffen. Stof altijd van boven naar beneden: begin bij het plafond en sla niets over (stof bijvoorbeeld ook lekker je boeken af)! Daarna kun je alles afnemen en lappen: planten (alleen met water), ramen, kozijnen, meubels, plankjes, deuren, deurposten muren… you name it! En vergeet ook de lichtknopjes en deurklinken niet! Wist je trouwens dat je vaak helemaal geen speciale schoonmaakmiddelen nodig hebt? Met huismiddelen als (baking) soda en azijn ben je goedkoper af en milieuvriendelijker bezig! Tot slot nog even stofzuigen en dweilen en je huis is echt. heel. erg. fris.

|

5. Bloemen en planten

En dan nu de kers op de taart. Om de lente echt in huis te halen zet je verse bloemen neer en voorzie je ook je balkon of tuin van een voorjaarsschoonmaak. Verwijder dode plantjes en kapotte spullen, maak je tuinmeubels schoon en richt je groene paradijsje in met kleurrijke, biologische, heerlijk geurende planten. Paniek? We geven je natuurlijk graag tips voor verticaal tuinieren, gratis ontwerpprogramma’s en –apps en de inrichting van je voortuin, kleine tuin en balkon!

|

Als je schrikt van de hoeveelheid werk, niet weet waar je moet beginnen en daarom gewoon maar niet begint, deel de voorjaarsschoonmaak dan op in kleine beetjes. Begin met de keuken, of alleen de oven, en doe de rest op een ander moment. Het is veel makkelijker en overzichtelijker om elke keer een beetje te doen. En als je na een uur geen zin meer hebt, kun je gewoon door met je leven. Heerlijk toch een schoon huis? En je hoeft de boel daarna alleen maar bij te houden tot de najaarsschoonmaak!

Wil je iets moois en nieuws in huis halen om je lente interieur te vieren? Kijk eens bij onze woonaccessoires.

Check our bestsellers!

Sale
572.40
Sale
Sale
209.90
Sale
Sale
Sale
121.45
Sale
Sale
Sale