Klein maar fijn. We vinden een mooi vormgegeven kleine tuin simpelweg prachtig en een beetje romantisch! Het inrichten van een kleine stadstuin, geveltuin, voortuin of achtertuin is echter wel een vak apart. Doordat je minder ruimte hebt, oogt deze namelijk al snel wat rommelig en benauwd. Op zoek naar inspiratie en tips om jouw kleine tuin te transformeren tot je eigen, oogverblindende, nieuwe lievelingsplek? Wij voorzien je van de beste ideeën, tips en inspiratie voor het inrichten van een kleine tuin!

1. Doe inspiratie op en kies een stijl voor je kleine tuin

Voor je aan de slag gaat in jouw groene paradijsje is het belangrijk om een stijl te kiezen die je mooi vindt voor jouw tuin. Ga je voor een romantische kleine tuin met een overkapping van klimplanten, of juist liever voor een strakke voortuin? Trek lekker een middagje uit om je te laten inspireren door mooie kleine tuinen op Pinterest.

|

2. Kies wat je graag wilt doen in je tuin

Omdat je beperkte ruimte hebt in je tuin is het goed om na te denken over wat jij graag zou willen doen daar. Wil je een uitgebreide zithoek met vuurkorf in je tuin? Of ga je liever barbecuen? Wil je een moestuin, of juist vooral veel bloemen? Er zijn tuinideeën te over, ook voor een kleine tuin! Maar wel even kiezen dus.

|

3. Maak een plan de campagne

Als je de stijl en het doel van je tuin duidelijk hebt, kun je gaan ontwerpen. Er zijn super mooie ontwerpprogramma’s die je de mogelijkheid geven om 3D je tuin in te richten en een plattegrond te maken. Benieuwd welk programma je moet kiezen? Wij hebben de beste tuin ontwerpprogramma’s voor je op een rijtje gezet!

|

4. Begin met opknappen voor je gaat inrichten

Zijn er nog dingen in de tuin die wat aandacht kunnen gebruiken? Als alles mooi afgewerkt is dan heeft dat veel effect op de look van je kleine tuin. Deze ziet er dan niet alleen mooi verzorgd uit, maar ook ruimer!

|

5. Ga voor kleine of inklapbare meubels

Wil je je tuin indelen met een leuke zithoek die niet te veel ruimte in beslag neemt? Kies dan voor tuinmeubels die je ook makkelijk weer kunt inklappen, opbergen of aan de kant zetten op momenten dat je er geen gebruik van maakt.

|

6. Kies rustige, lichte kleuren

Felle en donkere kleuren kunnen kleine tuintjes chaotisch en optisch nog kleiner maken! Kies voor zachte, lichte kleuren voor je tuininrichting als je je kleine tuin groot wil doen lijken. Kleur toevoegen aan de tuin laat je dan gewoon lekker over aan de bloemen.

|

7. Zorg voor lekker veel mooie planten

Een kleine groene tuin voelt rijk, weelderig en overvloedig! Je kunt de planten in potten of in de grond planten, kiezen voor verticaal tuinieren, een eigen moestuin bijhouden, of een groen dak creëren met klimplanten. Wij vinden het allemaal mooi! Ook als je op zoek bent naar ideeën voor je tuin en een klein budget hebt is groen altijd een goede optie. Planten hoeven niet duur te zijn en als je vaste planten koopt en ze goed verzorgt dan heb je super lang plezier van je mooie tuin.

|

8. Til je tuin naar een hoger niveau met verlichting

Je kleine tuin wordt extra onweerstaanbaar met mooi licht! Wat dacht je van leuke lampionnen, vuurkorven, kaarsen, buitenlampen, lichtsnoeren of lampenslingers… Zo veel opties!

|

Loop jij al warm om aan de metamorfose van jouw tuin te beginnen? Wij hebben hieronder alvast prachtige accessoires en meubels voor je gevonden! Voor nog meer inspiratie kun je ook eens een kijkje nemen bij deze 6 ideeën voor een prachtige voortuin of onze tips en foto’s voor de inrichting van een balkon.

Sale
57.25
Sale