Wat kunnen we genieten van een lekker schoon huis. Veel mensen denken dat er een eindeloze lijst met speciale schoonmaakmiddelen nodig is om hun stulpje smetteloos te houden. Dit is helemaal niet het geval! Je kunt je huis lekker makkelijk, goedkoop en milieuvriendelijk schoonmaken met soda. Dit wondermiddel (niet te verwarren met mede-wondermiddel baking soda) kan op super veel manieren worden ingezet en is veel minder milieubelastend en duur dan de meeste kant en klare schoonmaakproducten. Hoe kun je soda gebruiken om jouw huis schoon te houden? Wij geven je de beste soda schoonmaaktips!

1. Alles reinigen met je zelfgemaakte soda allesreiniger

Je kunt van soda heel makkelijk een allesreiniger maken. Meng wat huishoudsoda met warm water in een emmer en je kunt los!

|

2. Weg met die schimmels

Geen schimmel is bestand tegen soda. Daarom is soda ideaal voor het schoonmaken van de voegen, plastic onderdelen, houten en stenen vloeren, muren en het plafond van je badkamer.

|

3. Verwijder nare geurtjes

Soda is ontzettend goed in het absorberen van vieze geuren. Zo kun je een bakje soda neerzetten in de ijskast of op een andere plek waar een hardnekkige vieze geur is blijven hangen (natuurlijk wel eerst de bron schoonmaken). Ook een stinkende wasmachine kun je zó schoonmaken door deze op hoge temperatuur te laten wassen met een half kopje soda.

|

4. Laat soda dat natte plekje maar aanpakken

Soda absorbeert niet alleen geuren maar ook vocht. Heeft je kindje een ongelukje gehad? Dan kun je na het schoonmaken van het matras wat soda op de natte plek leggen om het vocht op te nemen.

|

5. Voorkom verstopping

Reinig zo nu en dan je leidingen door wat soda neer te leggen op putjes en in de wc. Giet hier vervolgens eventueel wat azijn overheen en daarna heet water. Zo voorkom je verstopping en vieze geurtjes. Pas op als je ervoor kiest om schoon te maken met soda en azijn tegelijk: door de reactie gaan de middelen schuimen en walmen, zorg ervoor dat je de walmen niet inademt!

|

6. Zeg vaarwel tegen vlekken in de keuken

Soda is een geweldig middel om allerlei vlekken te verwijderen. Het is super effectief voor het bestrijden van vetvlekken, vlekken door aangebrand eten en verkleuringen. Je kunt soda dus perfect inzetten voor het reinigen van je keuken, pannen en oven. Benieuwd hoe je je vieze oven kunt schoonmaken en schoon houden? Wij hebben het natuurlijk voor je uitgezocht.

|

7. Soda helpt ook bij vlekken op muren en deuren

Vieze of vette vlekken op deuren, muren of glazen tafels veroorzaakt door plakkerige (kinder)handjes? Soda werkt zelfs nog beter dan allesreiniger. 

|

8. Laat je zilver stralen

Is je zilver oud, dof en een beetje verdrietig? Leg aluminiumfolie op de bodem van een kom en strooi hier soda overheen. Leg je zilver erop en giet hier heet water bij. Door de reactie tussen de soda en het aluminiumfolie wordt de aanslag van het zilver geweekt en straalt het weer als nooit tevoren.

|

9. Nooit meer dof kristal

Dof geworden kristallen glazen heb je zo weer mooi door ze schoon te maken met soda en warm water. Aan de lucht laten drogen en ze zijn weer als nieuw!

|

Niets is te gek voor je nieuwe beste schoonmaak vriend soda! Nu je je woning weer helemaal aan kant hebt, kun je mooi wegdromen bij een van onze inspiratie artikelen of een kijkje nemen bij onze prachtige blikvangers.

Sale