fonQ.nl

Het is altijd verstandig om een ontwerp te maken van je tuin voordat je deze inricht. Zo kom je erachter welke planten waar mooi staan, waar je het pad wilt aanleggen en of dat leuke bankje dat je op het oog hebt eigenlijk veel te groot is. Natuurlijk kom je met potlood en papier een heel eind. Maar soms is het fijn om eenvoudig te kunnen schuiven met de tuinmeubels en planten, en jezelf alvast een fijne 3D rondleiding te geven door je nieuwe tuin! Helaas zijn veel online tuin ontwerpprogramma’s uit de lucht gehaald. Zo was er eerst Yardesign en kon je via de website van Intratuin online een tuinontwerp maken voor je langskwam. Veel hoveniers en tuincentra, zoals Intratuin, bieden nu wel nog een gratis tuinontwerp aan, maar dan met een programma op winkellocatie. Dat heeft natuurlijk wel als voordeel dat je professionele begeleiding krijgt bij het inrichten van je tuin.

Mocht je toch liever eerst thuis aan de slag gaan, dan helpen we je natuurlijk graag uit de brand. Wij hebben namelijk de vijf beste ontwerpprogramma’s voor je tuin verzameld!

1. Tekenjetuin.nl met GarDsign

Om zelf je tuin te ontwerpen met GarDsign moet je eerst een account aanmaken op tekenjetuin.nl. Hierna kun je gratis aan de slag. Een leuke nieuwe (betaalde) feature: je kunt nu je eigen kavel opzoeken, bekijken en inrichten. Als je klaar bent met het ontwerp van je tuin in het tekenprogramma, kun je een ontspannen 3D wandeling maken door het resultaat.

|

2. Floorplanner plant ook je tuin

Je kent floorplanner misschien al van andere keren dat je een ontwerp wilde maken. Floorplanner kun je namelijk gebruiken voor het inrichten van je hele huis. Maar dus ook voor je tuin! Teken je tuin op de plattegrond, richt deze in met je gratis account en je hebt een 3D ontwerp waar je blij mee kunt zijn!

|

3. Maak een schets van je tuin met Sketchup

Google heeft Sketchup verkocht aan Trimble, die vrolijk is doorgegaan met het verder ontwikkelen van de ontwerp software. Ook Sketchup kun je gebruiken voor het 3D tekenen en ontwerpen van verschillende dingen, zoals games, films, interieur en… je tuin! Maak je account aan en Sketch away!

|

4. Meteen aan de slag met My Garden van Gardena

Ook Gardena biedt online de mogelijkheid om zelf je tuinontwerp te maken. Je kunt zelfs een sprinklersysteem aanleggen! De tuinontwerp software werkt heel simpel en je hoeft niet eerst een account aan te maken. Als je klaar bent kun je het ontwerp downloaden, samen met een handige boodschappenlijst.

|

5. Creëer je tuin met de Tuincreator van Marlux

Met de Tuincreator kun je eveneens meteen gratis online je eigen tuin ontwerpen. Er hoeft niet te worden ingelogd en je kunt kiezen of je begint met een leeg stuk grond, een weelderige of een strakke tuin. Het maken van een ontwerp voor je tuin is met dit programma eenvoudig, intuïtief en bovendien mooi. Je hoeft dus niet heel technisch te zijn om direct een prachtig ontwerp te creëren!

|

Mocht je liever aan de slag gaan op je smartphone of tablet, neem dan eens een kijkje bij de appstore en ontwerp je tuin met een leuke app als Home Design 3D Outdoor&Garden of VR Gardens. Wij wensen je alvast heel veel plezier met het ontwerpen van je droomtuin!

Inspiratie nodig? Hier vind je 6 leuke ideeën voor een prachtige voortuin!

fonQ.nl

Vier de lente! Ontdek de nieuwe tuincollectie van Sissy-Boy.

Het is lente! Dus je bent vast alweer een beetje bezig je tuin, terras of [...]

Voorjaarsschoonmaak: maak je huis lenteklaar in 5 stappen!

Jaa! Daar zijn de eerste serieuze zonnestraaltjes, bloembollen, bloesems, gezellige terrasjes en langere dagen… De [...]

Badkamerinspiratie: 45 prachtige badkamer ideeën!

Ga je een nieuwe badkamer plaatsen of wil je je huidige badkamer verbouwen en ben [...]

Is opruimen niks voor jou? Probeer de methode van Marie Kondo!

Een rommelig huis kan nog steeds een heel gezellig huis zijn. Maar… hoeveel tijd besteed [...]

Roze woonaccessoires, roze muren… 11x mooi roze in je interieur!

Als je ons een beetje kent, dan weet je: wij houden van roze! Pretty in [...]

Zo kies je de juiste hanglamp voor boven de eettafel: 7 tips!

Yay! Je eethoek is bijna af! Het enige dat nog ontbreekt om je prachtige eettafel [...]

Tuinafscheiding: een schutting of toch niet? 11 voorbeelden!

Wat kunnen we genieten van een mooie tuin! Een eigen stukje groen paradijs om tot [...]

Hoe moet je kalkverf aanbrengen? Lees eerst deze 5 tips & trics!

Zo nu en dan hebben we behoefte aan een nieuwe look en feel in huis. [...]