fonQ.nl
Wat kunnen we genieten van een mooie tuin! Een eigen stukje groen paradijs om tot rust te komen en leuke dingen te doen met vrienden en familie. Natuurlijk is het fijn om een verre horizon te bewonderen, maar een schutting om je tuin heeft ook voordelen. Een tuinafscheiding zorgt voor privacy, veiligheid en beschutting. En een mooie schutting kan je tuin prachtig complementeren! Of je nu een moderne, klassieke, natuurlijke, hoge of lage schutting wilt, je kunt altijd een fraaie afscherming vinden om jouw tuin nét even te voorzien van dat extra beetje oomph. Op zoek naar inspiratie? Laat je betoveren door deze 11 ideeën voor een prachtige tuinschutting!

1. Weelderige bloemen

Een goedkope oplossing om een prefab schutting persoonlijk en overvloedig te maken is deze versieren met bloemen. Plant vaste bloemstruiken tegen je erfafscheiding en laat ze lekker groeien, klimmen en bloeien. Als je ze over de schutting laat groeien en hangen, kunnen ze deze ook nog een beetje verhogen!

|

2. De klassieker onder de tuinafscheidingen

De haag zien we niet voor niets al honderden jaren terug als favoriete hoge of lage, groene tuinafscheiding voor de voortuin en achtertuin! Deze klassieker ziet er elegant uit, is praktisch ondoordringbaar en hoeft alleen zo nu en dan gesnoeid te worden. Een schitterend alternatief is een natuurlijke schutting van bamboe. Let wel op dat die niet gaat woekeren!

|

3. Let it burn

Wie zegt dat de afscheiding van je tuin saai moet zijn? Creëer een gezellige sfeer en heerlijke geur door een houthaard in je tuinafscheiding te laten plaatsen.

|

4. Een rustgevend kabbelende tuinafscheiding

Rather cool it down? Maak je tuin zen door stromend water in je schutting te verwerken met een kraantje of fontein.

|

5. Prachtig steen

In de categorie leuke ideeën voor een goedkope schutting: steen! Stenen muurtjes komen in alle soorten en maten en om kosten te besparen kun je ze ook heel goed zelf plaatsen. Om jouw stenen tuinafscheiding extra bijzonder te maken kun je Pinterest afstruinen voor ideeën en Youtube bekijken om te leren hoe je zelf een muurtje kunt maken.

|

6. Een klimmende groene muur

Hoe leuk! Het lijkt een haag, maar is een tuinafscheiding met een klimplant erover die de hoogte heeft gekozen. Dit is een geweldige manier om saaie, goedkope, houten of stenen schuttingen vol en groen te maken.

|

7. Decoreer de tuinafscheiding met leuke details

Dit is zelfs te doen voor de niet-klussers onder ons. Koop leuke dingen voor aan de bestaande schutting en hang ze naar eigen smaak op! Wat dacht je van kleurrijke potjes met bloemen erin?

|

8. Een eetbare schutting

Geef je planten als tuinafscheiding een extra functie: eetbaar! Zet plantenbakken neer of bevestig hangzakken aan de tuinafscheiding. Deze kun je vullen met verrukkelijke, biologische groente-, fruit- en kruidenplanten. Natuurlijk hebben we nog veel meer tips voor verticaal tuinieren

|

9. Rustieke houten planken

Dat een goedkope, simpele tuinafscheiding heel mooi kan zijn, blijkt maar weer! Plaats verweerde, brede, houten planken verticaal en geniet van het resultaat. Creëer extra dynamiek door hoogteverschil aan te brengen!

|

10. Geometrisch hekwerk

Geen zin om hekwerk vol te hangen met tierlantijntjes? Een schutting met mooie vormen en lijnen erin verwerkt heeft geen versieringen nodig!

|

11. Elke avond een feestje met lichtjes

Houd je wel van een sfeervolle tuin? Dan mag mooie verlichting niet ontbreken. Hang gezellige lampjes langs de schutting en laat je barbecue, borrel of tuinfeest maar beginnen!

|

We wensen je heel veel plezier en ontspanning toe in je heerlijke tuin met bijpassende omheining! Neem voor nog meer groenspiratie eens een kijkje bij deze tips voor de inrichting van een kleine tuin, voortuin of balkon!

fonQ.nl