Verlichting

Resultaat 1–21 van de 16152 resultaten wordt getoond

Categorie
Kleur
Materiaal
Prijs
Webshop
Sale

Verlichting: alle soorten lampen

Een belangrijke (misschien wel de belangrijkste) sfeermaker in je interieur is licht. Natuurlijk licht wordt hooggewaardeerd en het is dan ook belangrijk om te kijken hoe het daglicht je huis binnenvalt, om dat als uitgangspunt te kiezen voor je verlichtingsplan. Heb je overdag al ergens extra verlichting nodig? Of zet je pas een lamp aan bij de schemering tegen het einde van de middag? Veel of grote ramen maken een kamer ruimtelijk, licht en open. En met bijzondere raamdecoratie creëer je een natuurlijke, opvallende lichtinval. Zo heeft het strepenpatroon dat het zonlicht achterlaat als het langs jaloezieën stroomt iets magisch en kun je met flinterdunne gordijnen op een prachtige manier het zonlicht filteren. Deze natuurlijke verlichting kun je voor de ochtend, avond of voor andere donkere uren aanvullen met omgevingslicht, werklicht en accentverlichting. Want de manier waarop we een ruimte ervaren – warm, rustig, romantische of koel – hangt voor een erg groot deel af je verlichting.

Zoveel verlichting, zoveel mogelijkheden

Een goed verlichtingsplan bestaat uit meerdere lichtbronnen. Verschillende lampen op verschillende hoogtes, zodat er een gelijkmatige lichtspreiding ontstaat. Het natuurlijk binnenkomende daglicht kun je in eerste instantie aanvullen met omgevingsverlichting. Een vaste en centrale bron in je huis, meestal aan het plafond. Dit kan een opvallende plafondlamp of kroonluchter zijn midden in je woonkamer, of meerdere spotjes die je huis mooi uitlichten. Met heldere of juiste zachte gloeilampen of (energiezuinige) led verlichting creëer je de sfeer die je wilt. Door middel van accentverlichting vul je het lichtplan aan. Laat een hele muur of enkele mooie schilderijen opvallen door meerdere wandlampjes. Neem je verstelbare lampen, dan kunnen deze muurlampen ook het omgevingslicht bijstaan wanneer je ze omhoog buigt. Een ondoorschijnende of half doorschijnende lampenkap is perfect als leeslamp, omdat het licht in zijn geheel op je boek of krant schijnt. Voor de zithoek is een wat zachter licht zeer geschikt. Met een zijde of andersoorts doorzichtige lampenkap ontstaat er een diffuus licht, een mooi zacht licht om tv bij te kijken of vrienden te ontvangen. Werklicht is zoals de naam al aangeeft belangrijk voor op een tafel of bureau, waar een mooie bureaulamp of tafellamp zorgt voor helder licht op precies de plek waar je het nodig acht. De verlichting die je kiest hoeft niet identiek te zijn, maar het is leuk als verschillende lampen wel bij elkaar passen. Dit kan door de kleur, het materiaal maar ook juist door meerdere gekke lampjes bij elkaar te hangen.

Feels Like Home verlichting voor binnen én buiten

Ben je op zoek naar nieuwe binnen of buitenverlichting, maar heb je behoefte aan een totaaloverzicht van alle verlichting op het internet? Onze online woonboulevard Feels Like Home biedt je dit overzicht. Klik op verlichting en sorteer aldaar op het product, de prijs, de kleur of als je al een idee hebt het merk en je ziet meteen waar je de betreffende lamp kunt kopen en voor welke prijs. Helder en duidelijk vergelijken, zodat je gegarandeerd vindt waar je naar op zoek bent. Of dat nou hanglampen, design lampen, wandlampen, buitenverlichting, sfeerverlichting of kinderlampen zijn. Verlichting kopen vanuit je luie stoel!