De voortuin is het visitekaartje van je huis. En wat kun je veel plezier beleven met jouw visitekaartje! Want niet alleen andere mensen genieten van je mooie voortuin, ook voor jezelf kan het als een warm bad zijn om in thuis te komen. Hoe wil jij je voortuin inrichten? Je kunt alle kanten op: gezellig, kleurig, wild, strak, modern of klassiek. Wij geven je alvast 6 voortuin ideeën ter inspiratie!

1. Voortuinen worden kleurrijk met mooie bloemen

Kies voor een weelderige, uitnodigende voortuin met verschillende planten die verspreid over het jaar bloeien. Zo heb je altijd kleur in je voortuin. Dit staat mooi bij kleine en grote voortuinen en werkt zowel met vaste planten als planten in pot.

|

2. Gooi hoge ogen met een statement boom

Maar niet te hoog! Je wilt natuurlijk liever niet dat je boom eindeloos de hoogte in schiet en al het licht wegneemt uit je huis en tuin. Een of meer bomen met mooie bloesems, bladeren en misschien wel vruchten (ook nog lekker!) maakt elke voortuin simpelweg prachtig.

|

3. Liever wat minder onderhoud? Strak en chic met steen

Misschien houd je de inrichting van je voortuin liever strak. Tegels en kiezelstenen zijn dan ideaal en bovendien makkelijk in onderhoud. En strak hoeft nog niet saai te betekenen! In tegendeel. Meanderende paadjes en spannende tegelpatronen of –materialen onderscheiden jouw voortuin van de rest. Toch nog behoefte aan meer groen? Plaats bomen en lage planten in mooie plantenbakken.

|

4. Kies voor een zachte look met houten accenten

Hout ademt natuur en rust en kan zowel de boventoon voeren als alleen terugkomen in accenten. Ga bijvoorbeeld voor een houten ondergrond met vlonders of snippers, of voor een mooie, houten schutting. Ook is hout erg geschikt voor een thema tuin, zoals een Japanse tuin of een strand tuin!

|

5. De vloeiende voortuin

Ook water verwerken in je voortuin ontwerp kan betoverend resultaat opleveren! Plaats een mooie vijver, waterval of fontein in je voortuin en creëer een elegante oase voor je eigen huis.

|

6. Creëer een gezellige zithoek in je voortuin

Een voortuin kan meer zijn dan alleen mooi om naar te kijken. Je kunt er ook heerlijk tijd in doorbrengen! Wat dacht je bijvoorbeeld van met een kopje koffie lekker van het zonnetje genieten in je eigen voortuin? Zowel in een grote als kleine voortuin is het verwezenlijken van een leuke zithoek heel goed mogelijk! Weinig ruimte? Je kunt ook een uitklapbaar bankje aan de gevel bevestigen.

|

Loop je al warm om je voortuin te transformeren tot jouw eigen paradijs? Maar heb je geen idee hoe je je voortuin moet inrichten, of ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Het plannen en ontwerpen van je tuin wordt een stuk makkelijker met een goed design programma voor de tuin. Wij hebben hier de 9 beste tuin ontwerpprogramma’s voor je op een rij gezet!

En hier vind je de mooie nieuwe tuincollectie van de Sissy-Boy!