fonQ.nl

Wil jij je woonkamer opnieuw inrichten? Ga je de keuken verbouwen? Of wil je enkel een nieuwe kleur op de muur? Probeer dan eens een 3D-tekenprogramma. Met een online design programma voor het inrichten van je huis kun je heel gemakkelijk vooraf bepalen wat mooi zal staan en wat wel en juit níet mogelijk is. Handig bij een verbouwing, maar ook zeker zo handig bij een nieuw ontwerp voor de slaap- of woonkamer. Door een online ontwerp weet je zeker dat je nieuwe opstelling de beste is, of je ruimte hebt voor die extra kast in de woonkamer en of de tafel überhaupt wel in de nis past. Maar daarnaast kun je online ook eindeloos variëren in vloeren, gordijnen, meubels en kleuren. Net zo lang tot je je eigen droomruimte hebt gecreëerd.

Bekijk hier de mooiste meubels voor in je nieuwe ruimte!

Er bestaan vele online 3D-tekenprogramma’s, maar ze zijn lang niet allemaal even goed. Hieronder vind je 5 design tools die je, naar ons idee, allemaal op een eenvoudige manier leren hoe je een (3D of 2D) plattegrond van je huis kunt maken. De onderstaande programma’s zijn allemaal gemakkelijk in gebruik en zijn bovendien gratis. Dus vanaf nu geen urenlang fysiek gesleep meer met je meubels, maar vooraf precies weten welk meubel waar past en welke opstelling het mooiste is!

1. Maak een plattegrond van je woonkamer met Floorplanner

Als je je op Floorplanner.nl hebt aangemeld, kun je meteen aan de slag met je nieuwe ontwerp. Onder het gratis basic pakket valt het creëren van een huis met meerdere verdiepingen en de fijne mogelijkheid om je hele huis in 3D te bekijken, vanuit elke hoek. Je ontwerpt eerst een plattegrond, waarna je alle meubels, woonaccessoires en andere objecten gemakkelijk in je plattegrond kunt slepen. Je hebt meer dan genoeg keuze in deuren, ramen, meubels en accessoires om tot een volledig en duidelijk eindresultaat te komen. Het fijne van Floorplanner is dat je je huisinrichting vanuit elke hoek kunt bekijken.

Bron | Floorplanner

2. Je woonkamer inrichten met de 3D Roomstyler

  1. Op Roomstyler hoef je geen account aan te maken, maar kun je meteen aan de slag. Maak je wel een gratis account aan, dan kun je je projecten opslaan en 3D foto’s maken van je ruimtes. Nog gemakkelijker dan in Floorplanner sleep je hier een bepaalde vorm kamer naar je plattegrond, die je aldaar groter of kleiner maakt, of aanpast. Je hebt keuze uit een enorm aanbod van producten voor de woonkamer, slaapkamer en zelfs de tuin. Anders dan in Floorplanner maak je hier zelf een 3D foto van een bepaalde hoek van de ruimte die je hebt gecreëerd, door middel van een verplaatsbare camera. Doordat je een omgeving kunt toevoegen (lees: je ziet de zon door de ramen schijnen!), lijkt je eindresultaat erg realistisch.
  2. Bron | Roomstyler

Ben je nog op zoek naar een nieuwe stijl voor je huis, gebruik dan voordat je aan de slag gaat met je plattegrond, de Moodboard Creator van Roomstyler. Met deze tool creëer je heel handig een moodboard, door te kiezen en te slepen uit het grote aanbod aan meubels, interieuraccessoires en verfkleuren.

>> Wil je meer weten over het maken van een moodboard? Klik dan hier. <<

3. Gratis 3D-tekenprogramma Sketchup

  1. Anders dan bovenstaande programma’s is het 3D-tekenprogramma Sketchup voor de gevorderde computerraar. Het programma is niet perse moeilijk in gebruik, maar vergt wel enig onderzoek via de vele YouTube handleidingen die er zijn. Heb je het eenmaal in de gaten, dan werkt Sketchup als geen ander. Met de gratis online versie maak je 3D objecten, totale droomwerelden en dus ook de inrichting voor je woonkamer. Omdat Sketchup niet verbonden is aan specifieke leveranciers, heb je een enorme vrijheid in het kiezen van je meubels, de gebouwen en vormen. Je kunt zelfs je eigen meubels creëren. Dit programma wordt (in de betaalde versie) veel gebruikt door professionals en is van alle online tekenprogramma’s het meest uitgebreid.SketchupBron | Youtube

4. Ontwerp je badkamer met de badkamerplanner van Villeroy en Boch

Waar bovenstaande designprogramma’s zich richten op het ontwerp en de inrichting van je woonkamer of hele huis, richt de Villeroy en Boch badkamerplanner zich enkel op de badkamer. Op een heel makkelijke manier ontwerp je zelf je badkamer en zie je precies wat allemaal wel en niet past. Je kunt je plattegrond meteen vullen met producten. De mogelijkheden qua tegels, accessoires en meubels zijn niet eindeloos, maar een groot voordeel is dat je met deze plattegrond naar een Villeroy en Boch showroom kunt gaan, om samen verder te kijken naar de mogelijkheden. Ideaal! Tegenwoordig zijn er steeds meer winkels die een ontwerptool aanbieden, zo kun je je badkamer ook ontwerpen bij bijvoorbeeld Baderie.nl of Sanidrome.nl.

Villeroy en BochBron | Villeroy & Boch

5. De IKEA online planners voor al je woonkamer ideeën!

We kunnen er niet omheen, de IKEA online woonplanners. Een nadeel is dat deze planners enkel handig zijn als je ook daadwerkelijk gaat shoppen bij de IKEA. Maar dat is ook weer het grote voordeel. Want ga je naar de IKEA, dan kun je vooraf via de online planners veel van je favorieten al samenstellen. Zo biedt de IKEA online planners voor het creëren van je eigen bank, garderobekast, kledingopbergsysteem, wandmeubel of zelfs lamp. Maar naast het zelf ontwerpen en samenstellen van producten, hebben ze ook een inspiratietool voor de badkamer en de slaapkamer. Voor je kantoor, woonkamer en keuken heeft de IKEA een handig 3D-tekenprogramma opgezet. Hierin ontwerp je bijvoorbeeld je eigen IKEA keuken en zie je meteen wat allemaal wel of niet kan. Handig bij deze planners is dat je gelijk een overzicht hebt van alle benodigde meubels en het bijbehorende kostenplaatje. Sla je ontwerp op, of print ‘m uit en bij het dichtstbijzijnde IKEA filiaal helpen ze je gemakkelijk verder.

3D-tekenprogramma-IKEA-plannersBron | IKEA 

Je woonkamer inrichten als een pro!

Dus wil je je woonkamer opnieuw inrichten of je hele huis verbouwen, kijk dan zeker eerst eens bij één van bovengenoemde vijf online gratis 3D-tekenprogramma’s. Floorplanner en Roomstyler zijn de beste tekenprogramma’s voor als je geen designervaring hebt, maar toch je eigen huisindeling en inrichting wilt ontwerpen. Wil je het gaan proberen met het iets lastigere Sketchup? Kijk dan eerst een aantal handleidingen via YouTube, dan moet het zeker lukken. Wil je alleen je badkamer vernieuwen? De tool van Villeroy & Boch is erg fijn, maar vraag ook zeker eens bij andere badkamerwinkels of ze een ontwerpprogramma hebben. Dat is tegenwoordig vaker wel dan niet! En hoe handig is het om je eigen ontwerp gewoon mee te nemen naar de winkel van je keuze?

Weet je de indeling van je nieuwe inrichting al? En ook wat je allemaal nodig hebt? Hier vind je de leukste meubels en woonaccessoires. Of hier.. Of hier!

fonQ.nl