Wie mooi wil zijn moet pijn lijden slapen! Het wordt steeds duidelijker dat slaap ontzettend belangrijk is voor een stressvrij, gelukkig, gezond en productief leven. Niet te vergeten: goede nachtrust is gewoon heel erg lekker! Nu zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je slaap te optimaliseren: je slaapkamer rustig inrichten, de ruimte opgeruimd en schoon houden, technologie uit de slaapkamer weren (oei!), een avondritueel introduceren, boeken lezen en zorgen voor schone lucht in je slaapkamer.

Op dat laatste gaan wij graag even in. NASA heeft namelijk een tijd geleden een lijst gepubliceerd met de beste planten voor schone lucht in huis. Ze filteren slechte stoffen uit de lucht, produceren zuurstof en dragen bij aan een goede luchtvochtigheid. Laten deze planten er nu ook nog eens mooi uitzien, lekker ruiken en een rustgevende werking hebben! Zo ben je met een paar mooie kamerplanten op je slaapkamer dus al een heel eind op weg naar die heerlijke nachtrust.

Ben je benieuwd welke planten jij het best in de slaapkamer kunt neerzetten om beter te slapen? Wij hebben er 7 voor je uitgezocht.

1. De dwergdadelpalm

Heb je een ruime slaapkamer? Dan is de dwergdadelpalm een prachtige aanvulling. Deze luchtzuiverende plant maakt jouw slaapkamer niet alleen stylish en rustgevend, hij is ook nog eens veilig voor mens en dier. Deze niet-giftige plant kun je het best op een lichte plek zetten en veel te drinken geven.

|

2. De sansevieria

Met de sansevieria heb je niet alleen een onderhoudsarme, maar ook nog eens een heel sterke, mooie lucht reinigende plant voor in je slaapkamer binnengehaald.

|

3. Eucalyptus

De eucalyptus plant doet het goed binnen (wel op een zonnige plek), is geweldig voor de luchtwegen en ook nog eens mooi om te zien.

|

4. Aloë Vera

Op zoek naar nog meer inspiratie voor planten op je slaapkamer? Aloë Vera is een geweldige kamerplant om chemicaliën en schimmels uit de lucht te zuiveren. Bovendien hoef je de plant slechts eens in de zoveel tijd een klein beetje water te geven, lekker makkelijk als je het druk hebt!

|

5. De klimop

Wist je dat je klimop planten ook heel goed kunt inzetten als slaapkamerplanten? De klimop haalt niet alleen chemicaliën uit de lucht, maar ook allergenen! Super handig dus als je allergieën hebt. Let wel: de klimop is heel giftig voor huisdieren.

|

6. De Kentia Palm

Een van onze favoriete zuurstofplanten voor in huis: de kentia palm bestrijdt zuurstofgebrek in de slaapkamer met verve! Kentia palmen zijn ideale binnenplanten die graag in de schaduw staan.

|

7. Calathea

Als je van een uitdaging houdt is deze familie kamerplanten echt iets voor jou! De calathea wordt ook wel de “levende plant” genoemd omdat ze haar bladeren dagelijks opent en sluit. De van origine uit de Amazone oerwouden stammende zuurstofplanten hebben specifieke zorg nodig, maar staan wel prachtig in je kamer!

|

Wij wensen je alvast een heerlijke nachtrust toe met je nieuwe slaapkamerplanten! Op zoek naar de perfecte potten en andere accessoires? Wij hebben natuurlijk alvast een selectie met moois voor je gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *