Heb jij al een mooi interieur? Mooie meubels, leuke accessoires, een fijne kleur op de muur.. Maar lijkt er toch nog iets te missen? Een gallery wall, ofwel een wand vol muurdecoratie, is een perfect idee om je interieur helemaal af te maken! Een verzameling van kunstwerken, (oude) foto’s en prints aan de muur geeft je huis een persoonlijke touch. En, extra fijn, het is helemaal niet moeilijk of duur! Het enige dat je nodig hebt is een hamer, wat spijkers en een collectie met je favoriete kunst.

Nu kan de kale wand waar je je verzameling wilt tentoonstellen een beetje intimiderend lijken. Want hoe begin je en beter nog hoe bepaal je waar wat komt te hangen? Er zijn heel veel manier om het aan te pakken. Om je op weg te helpen geven we hieronder 5 tips en de mooiste voorbeelden van gallery walls. Want een beetje afkijken kan nooit kwaad!

1. Laat je inspireren en kies een stijl

Voordat je begint moet je erachter komen wat jouw persoonlijke stijl is. Scroll door deze post, of bekijk afbeeldingen op Pinterest. Ga je voor recht, stijlvol en misschien iets formeler? Of hou je juist van een eclectisch en relaxed arrangement? Moeten de lijsten met elkaar overeenkomen of mogen ze van elkaar verschillen? Mag de kunst verschillend zijn of wil je juist een statement maken met foto’s in dezelfde stijl? Wil je zwart-wit of kleur? Alles is mogelijk.

|

2. Neem de tijd om je gallery wall te creëren

Een mooie collectie muurdecoratie is toch vaak wel een persoonlijke collectie. Storm dus niet naar de IKEA om in één keer al je fotolijsten en prints te kopen. Je mag er best even over doen om tot de perfecte verzameling te komen. Juist leuk om de perfecte combinatie te zoeken en om bijvoorbeeld op reis uit te kijken naar prachtige items!

|

|

3. Mix and match

Je kunt gaan voor een wand vol olieverf schilderijen in verschillende lijsten. Voor enkele moderne schilderijen van je favoriete kunstenaar bij elkaar. Of voor zwarte (of gouden!) lijsten met zwart wit foto’s. Maar het leuke van een muur vol wanddecoratie is ook dat je kunt mixen and matchen. Een vintage doek staat prachtig bij oude zwart wit foto’s, een pagina uit je favoriete boek, of bij een gedicht in een mooi lettertype. Of denk eens aan mooie pagina’s uit tijdschriften, souvenirs (postcards!) van verre reizen of gedroogde bloemen. Een gallery wall wordt extra leuk als je kunst combineert met persoonlijke foto’s.

|

|

|

4. Groot wonen is niet nodig

Het is niet nodig om groot te wonen voor de perfecte gallery wall. Een muur vol wanddecoratie is juist ideaal voor in een kleiner appartement. Het maakt een ruimte interessant, kleurrijk en af, zonder enige ruimte van de vloer in te nemen. Daarbij kun je muurdecoratie bijna overal ophangen, ook als je geen grote kale wand over hebt. Rondom ramen, tussen keukenkastjes, rondom de openhaard. In de gang fleur je een soms wat saaie ruimte heel gemakkelijk op. Bedenk wel dat schilderijen niet goed tegen hitte of vocht kunnen. Dus de enige plekken waar we een kunst muur niet aanraden zijn boven een wasbak in de keuken of boven de verwarming.

|

|

5. Ophangen

Als je een mooie verzameling en de juiste plek gevonden hebt kun je beginnen met het ophangen. Het is handig om je stukken eerst neer te leggen op de vloer. Begin met een groter doek en bouw van daaruit verder totdat je een favoriete compositie hebt gevonden. Vind je het lastig om te zien welke opstelling de mooiste is? Maak een foto bij elke mooie compositie en begin dan opnieuw. Waarschijnlijk zie je aan de hand van deze foto’s beter welke indeling de mooiste is.

|

|

|

6. Alternatieve wanddecoratie

Voor een bijzonder resultaat kun je je hoekige schilderijlijsten combineren met andere vormen. Heel leuk zijn bijvoorbeeld de ronde fotolijst, een spiegel, wandkleed, hangplant, lamp of beschilderde bordjes. Het kan allemaal! En een iets speelsere look is juist erg mooi. Bijzondere posities maken je verzameling interessant en persoonlijk. Houd er tegelijkertijd wel rekening mee dat al je wanddecoratie uiteindelijk wel een samenhangend gevoel moeten geven. Deze samenhang kun je creëren door het gebruik van kleur en de vorm waarin je je kunst ophangt (vooral niet te ver uit elkaar). Wil je het net even anders? Zet dan meerdere lijsten op een zogenaamde fotolijstplank voor een minstens zo leuk resultaat!

|

|

Je merkt het al; zo ongeveer alles is mogelijk bij het creëren van een gallery wall vol muurdecoratie. Durf het groots aan te pakken, je kunt bijna niet mis gaan! Genoeg inspiratie opgedaan? Hieronder vind je enkele van onze favorieten om een start te maken met je gallery wall.

Sissy Boy Homeland

Fotolijst Klein

19.99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *