De eeuwenoude vraag: wat hang ik aan de muur? Natuurlijk zijn schilderijen en posters heel leuke ideeën voor aan de wand. Don’t mess with the classics. Maar wist je dat er nog veel meer fantastische opties zijn om je muur te versieren? Als jij toevallig een grote, kale, lange, witte muur in je woonkamer of slaapkamer hebt wachten op wanddecoratie, dan is deze lijst met ideeën voor jou! We voorzien je van 12 wandversiering alternatieven voor je gang, keuken, woonkamer of slaapkamer.

1. Steel de show met een kanjer van een fotomuur

Over klassieke muurdecoratie voor de woonkamer of hal gesproken. Het is niet voor niets een tijdloos idee om je muur te decoreren met een fotowand. En het leuke is dat je dit helemaal op je eigen manier kunt doen. Er zijn super veel opties! Natuurlijk helpen we je graag op weg met geweldige tips, ideeën en inspiratie voor een fotomuur.

|

2. Ga voor groots met een muurschildering

Ben je een beetje artistiek of ken je iemand die goed kan schilderen? Dan is een prachtige muurschildering een geweldig mooie en creatieve optie!

|

|

3. Sensationeel behang

Bij behang denken sommigen misschien meteen: saaie dingen voor aan de muur. Maar laat ons je ervan verzekeren dat je tegenwoordig echt de meest artistieke, stijlvolle en verrassende soorten behang op de kop kunt tikken.

|

4. Muurstickers

Iets minder permanente versieringen voor aan je binnenmuur zijn stickers. Je kunt ze makkelijk plaatsen, verplaatsen en vervangen. Muurstickers staan ook erg leuk in kinderkamers!

|

5. Groene muur

Houd jij wel van plantjes? Dan is een groene wanddecoratie misschien iets voor jou! Lees hier onze tips voor groene muren en verticaal tuinieren!

|

6. Plankjes met moois

Een andere leuke manier om je woonkamer muur te versieren is plankjes ophangen en decoreren met mooie accessoires, planten, boeken of verzamelingen!

|

7. Up the ladder to the roof

Geen zin om plankjes op te hangen? Een ladder staat ook leuk! Je kunt hier ook nog mooie collecties aan hangen, zoals sieraden of comfortabele kleedjes

|

8. Extra positieve energie met een spiegel in je woonkamer

Volgens de ideeën van Feng Shui filosofen kunnen spiegels als muurdecoratie in de woonkamer geweldig zijn voor positieve energie! Interessant? We hebben nog veel meer Feng Shui tips voor de woonkamer.

|

9. Klassiek of bohemian met een wandtapijt

Ga voor een aaibare muur! Versier de muur van je prachtige paleisje met een modern, klassiek, kunstzinnig of bohemian wandtapijt.

|

10. Natuurlijke wanddecoratie met hout

Haal je graag wat bos je huis in? Denk er dan eens over om een houten wand te maken. Zeker in een strak, modern interieur geeft dit een fantastisch contrast!

|

11. Het toppunt van cool: metalen wanddecoratie

Of je nu van een beetje verweerd, roestig, industrieel houdt of van strak met staal: een goede metalen wanddecoratie is gewoon cool!

|

12. Stoer, industrieel steen

Als we het toch over cool hebben… Wat dacht je van een prachtige verweerde betonnen muur, of een muur met betonlook verf? Dit staat schitterend in een industrieel interieur, net als baksteen! Kies voor andere steensoorten voor een natuurlijker, zachter, landelijk of juist modern interieur.

|

De mogelijkheden voor muurdecoratie zijn bijna eindeloos! Op zoek naar musthaves om jouw unieke design muur te perfectioneren? Deze accessoires zijn wel heel erg mooi…