Het zachte tikken van de regen, daglicht dat door het dakraam je slaapkamer binnenkomt en een schuin dak dat de zolder slaapkamer romantisch en gezellig maakt. Wat wil je nog meer in een slaapkamer op de zolder? Natuurlijk willen we nog veel meer! Zoals niet ons hoofd stoten, een ruimtelijk ogende, stijlvolle slaapkamer en voldoende opbergruimte. Laat dat nou allemaal heel goed mogelijk zijn! Wij voorzien je van de 7 beste ideeën en voorbeelden om van jouw slaapkamer met een schuin dak een waar paradijsje te maken.

1. Kies lichte kleuren voor de muren en het plafond in je slaapkamer

Omdat een slaapkamer met een schuine wand al snel wat klein aanvoelt, is het gebruik van lichte kleuren ideaal om de ruimte open en licht te houden. Kies daarom voor witte of in ieder geval lichte muren, zeker bij het inrichten van een kleine slaapkamer met een schuine wand. Benieuwd welke tint wit je het best kunt gebruiken voor jouw kamer? Wij hebben hier alvast wat research voor je gedaan.

|

2. Een donkere vloer kan juist wel

Voor velen komt dit onverwacht, maar een mooie donkere vloer kan de ruimte juist extra groot doen ogen! Door slaapkamers met schuine wanden donkere vloeren en lichte muren te geven, oogt het vloeroppervlak groter. Dit effect wordt versterkt als je plinten in dezelfde kleur als de vloer kiest. Lees hier al onze redenen waarom een donkere vloer prachtig is!

|

3. Zorg dat je rechtop kunt staan en zitten

Het is fijn om je kamer met schuine wand zó in te richten dat je op de plekken waar je veel komt, zoals je bed en het loopgedeelte, niet voortdurend je hoofd stoot. Plaats je bed bijvoorbeeld niet helemaal onder een schuine wand, maar juist onder het (iets) hogere gedeelte van het dak.

|

4. Gebruik onbegaanbare stukjes voor opslag

De delen van de kamer waar de schuine muur begint kun je mooi inrichten als opbergruimte. Zo kun je in de hoeken mooie opbergkisten en kastjes plaatsen, of een inbouwkast maken. Op zoek naar een betaalbaar opbergsysteem voor een zolder met een schuin dak? Dan is IKEA je vriend! Heb je een grote slaapkamer met schuine wand? Deze kun je inrichten met een heuse eigen inloopkast!

|

5. Zet moois op de vloer

We barsten van de ideeën voor het decoreren van de vloer onder het lage gedeelte van het dak van een slaapkamer met schuine wand. Zet bijvoorbeeld een mooie plant, of een vaas met bloemen of takken neer. Ook boeken en kunst staan prachtig! Of creëer een knus zithoekje met wat kussens en magazines. Je kunt echt alle kanten op! Wel is het belangrijk om het bij slecht enkele spullen te houden, anders wordt de kamer snel rommelig.

|

6. Goede verlichting maakt het verschil

Om de indeling en sfeer van de slaapkamer helemaal af te maken is het belangrijk dat er voldoende en mooi licht is. Vanwege de afwijkende vorm van het plafond is een grote hanglamp meestal geen goed idee, hierdoor ziet het plafond er lager uit en oogt de ruimte kleiner. Kies in plaats daarvan liever voor slanke hanglampjes, muurlampjes, spots of mooie staande lampen.

|

7. Mag het een raampje meer zijn?

Mocht je de mogelijkheid hebben, dan is het toevoegen van een dakraam of dakkapel geweldig voor je slaapkamer. Door het plaatsen van extra ramen wordt je kamer niet alleen lichter, de ruimte voelt ook nog groter. Bovendien heb je met het plaatsen van een dakkapel een extra stukje kamer met een hoog plafond.

|

We wensen je veel succes met het creëren van de perfecte slaapkamer onder een schuin dak. Op zoek naar nog meer slaapkamer inspiratie? Neem eens een kijkje bij de mooiste manieren om de regels van Feng Shui toe te passen in je slaapkamer of welke kleuren je het best kunt gebruiken. En maak het geheel af met deze prachtige must-haves!

Scandinavian Design Center

Metallo bedsprei klein champagne

99.00
Scandinavian Design Center

Shepherd schapenvacht Linn champagne

120.00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *