Je staat op het punt je woonkamer te verven en je hebt het besluit genomen: het wordt wit! We zijn het nu al met je eens. Witte verf is tijdloos, ruimtelijk en eindeloos in mogelijkheden! Maar welke soort wit past het best bij jouw interieur? Kies je voor het vertrouwde en geliefde signaalwit, RAL 9003, of wil je een meer uitgesproken tint wit, zoals RAL 9001 of 9010?

Wij geven je een paar tips voor je zoektocht!

Waarom een RAL tint?

Een goed uitgangspunt voor het kiezen van de perfecte kleur wit is de RAL kleuren waaier. RAL is een universeel kleurensysteem dat correspondeert met codes voor verschillende kleuren verf. Hierdoor kun je in elke verfwinkel goed worden geholpen als je de RAL kleurencodes noemt die je mooi vindt, zelfs als een verfmerk eigen kleuren heeft ontwikkeld die misschien iets afwijken van de RAL tinten!

RAL wit tinten

Het ene licht is het andere niet

Om erachter te komen welke verschillende kleuren wit passen bij de ruimte die je wilt verven, moet je eigenlijk uitproberen hoe het licht erop valt. Kunstlicht is bijvoorbeeld anders dan natuurlijk licht en ochtendlicht is weer anders dan avondlicht. Plaats staaltjes of kleine likjes verf van de RAL kleuren wit die je in gedachten hebt op de muur en kijk wat het licht ermee doet.

|

Wil je warme of koele tinten gebruiken in je interieur?

Een andere vraag die je jezelf kunt stellen is hoe wil je dat de ruimte aanvoelt? En welke kleuren breng je nog meer aan in de ruimte? Als je voor modern en strak wilt gaan dan kun je het best voor spierwit gaan: RAL 9010 of 9016. Deze kleuren wit zijn op het moment erg in trek voor zowel muren als houtwerk.

Voel je je juist aangetrokken tot meer gekleurde tinten wit? Dan kun je bijvoorbeeld eens experimenteren met RAL 9001 (crème) of RAL 9018 (papyrus). Met RAL 9003 (signaalwit) of RAL 9002 (grijswit) begeef je je in iets neutraler vaarwater.

|

Wil je verschillende RAL tinten wit combineren?

Een andere manier om een spannende look te creëren is verschillende soorten wit naast elkaar gebruiken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als we crème en zuiver wit (RAL 9001 en 9010) combineren?

Ook kan er gespeeld worden met combinaties van hoogglans en matte verf. Hierdoor kan dezelfde kleur wit er weer totaal anders uitzien! 

|

We wensen je heel veel plezier met het maken van je keuze en schilderen van je ruimte. Ben je op zoek naar een paar eye catchers om je nieuw geverfde werk te complimenteren? Wij hebben een shortlist voor je!

Sissy Boy Homeland

Bijzettafel halve cirkel

99.00
Sissy Boy Homeland

Bijzettafels marmer

159.00
Sale
179.00 161.10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *