Lekker slapen. Of zelfs: heerlijk slapen! Een mooie slaapkamer kan de kwaliteit van onze dagen en nachten naar een hoger niveau tillen. We sluiten er ontspannen de dag af en krijgen er hopelijk een mooi aantal uren slaap. Om er vervolgens energiek en opgewekt te ontwaken en te beginnen aan een leuke, nieuwe dag. Het belang van een rustgevende slaapkamer voor goede slaap wordt steeds duidelijker. Wij houden ons dan ook enthousiast bezig met ideeën voor de ideale slaapkamer. Zo hebben we al onderzocht welke slaapkamer planten je in huis moet halen en hoe je een Feng Shui slaapkamer kunt creëren. Net als goede luchtkwaliteit en energie zijn mooie, rustgevende kleuren in de slaapkamer super belangrijk! Maar waar te beginnen? Wij helpen je op weg met de beste inspiratie, ideeën en voorbeelden voor het kiezen van mooie kleuren voor de slaapkamer.

1. Een zen slaapkamer met rustige en natuurlijke kleuren

Voel je je aangetrokken tot neutrale kleuren voor je slaapkamer? Dan zit je volgens Feng Shui helemaal op de goede weg. Met natuurlijke, zachte, rustgevende kleuren in je slaapkamer zorg je volgens de Feng Shui filosofie voor een overvloed aan yin (rustige) energie, waardoor je extra lekker slaapt!

|

2. Een witte slaapkamer

Witte muren, wit houtwerk, wit stoeltje, witte kussens, witte sprei. Dit kan er ontzettend mooi uitzien! Raak thuis in de wereld van de RAL wit tinten en tover je slaapkamer om tot een ruim ogende minimalistische, klassieke, tijdloze of romantische plek. Om te zorgen dat een fel witte kleur in je slaapkamer geen pijn gaat doen aan je ogen, kun je het wat persoonlijker en rustiger maken met wat spullen in zachte kleuraccenten. Of kies voor mooie planten voor prachtige groen accenten en extra zuurstof! Wij hebben alvast de 7 beste slaapkamer planten voor je uitgezocht.

|

3. Blauw is de beste kleur voor de slaapkamer

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een blauwe slaapkamer het langst slapen en blij en uitgerust wakker worden! Wie wil dat nou niet? De kleur blauw in de slaapkamer heeft een rustgevende werking op ons. Onze hartslag wordt rustiger, onze bloeddruk daalt en we worden er blij van. En een blauwe slaapkamer ziet er ook nog eens prachtig uit!

|

4. Welke kleuren komen nog meer goed uit de test?

Gele, groene, zilverkleurige en oranje slaapkamers blijken ook bij te dragen aan goede, lange slaap. Om een kalme, natuurlijk aanvoelende slaapomgeving te creëren is een groene muur in je slaapkamer een prachtige optie. Vind je een vrolijke slaapkamer met warme kleuren juist leuk? Verf je slaapkamer muur dan geel of oranje!

|

5. Welke kleuren kun je beter niet kiezen voor de slaapkamer?

Kleuren in de slaapkamer die minder uren slaap lijken op te leveren zijn grijs, paars bruin en rood. De grijze slaapkamer blijkt de minste uren slaap te stimuleren. Dit is natuurlijk een interessant feit om in gedachte te houden, maar dat betekent niet dat je deze kleuren compleet moet afschrijven. Het kan namelijk best dat je deze kleuren op zo’n manier kunt gebruiken dat dit voor jou wel rustgevend en fijn aanvoelt!

|

6. Combineren kan natuurlijk ook

Kun je niet kiezen, of houd je gewoon van kleurig? Het combineren van kleuren kan ook een fraaie slaapkamer opleveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze slaapkamer met blauwe en gele accenten?

|

7. Probeer je kleuren uit

Wil je eerst kijken hoe verfkleuren staan in jouw slaapkamer? Probeer ze dan eens uit met de Flexa Visualizer app! Hiermee zie je meteen of die tint blauw, mintgroen of taupe die je in gedachte had wel bij de rest van je slaapkamer interieur past.

|

We wensen je heerlijke ontspanning en dromen in je rustgevende, schitterende, pas geverfde slaapkamer! Op zoek naar mooie signature pieces om de ruimte helemaal compleet te maken? We denken dat je deze selectie wel eens heel mooi zou kunnen vinden.

Sale
105.25