Je bent dan wel een kleurrijk mens, je muren houd je liever rustig! Wij vinden dat helemaal geen slecht idee. Met een neutrale kleur op je muur kom je thuis in een interieur waar je helemaal kunt ontspannen. Bovendien vormen lichte, neutrale kleuren een geweldige basis voor mooie kleurencombinaties met accessoires, meubels, kunst, en donkere vloeren (die wij prachtig vinden!). Natuurlijk kun je gaan voor een schitterende, witte RAL muur. Maar als je liever iets anders dan wit op de muur wilt, kun je je hart ophalen! Wij hebben namelijk 5 prachtige, neutrale kleuren voor op de muur voor je verzameld.

1. Mooie aardekleuren

Als je van zachte, warme, neutrale kleuren houdt dan zijn aardetinten misschien wel iets voor jou! Leuke aardekleuren voor op de muur zijn beige, zandkleur en andere lichte bruintinten. Wil je een iets koelere aardetint voor je muur? Kijk dan eens naar taupe muurverf, ook wel greige of leverkleur genoemd, een kleur tussen beige en grijs in.

|

2. Zachte, roze tinten

We geven het toe, we zijn gek op mooie woonkamer inspiratie in pastel kleuren! Een van onze favoriete neutrale pasteltinten voor op de muur is roze. Zacht oud roze op de muur staat gezellig, en heeft iets heel huiselijks. Tegelijkertijd kan roze ook een heel chique en moderne uitstraling geven aan de ruimte.

|

3. Zo neutraal groen als gras

Een heerlijk natuurlijke en frisse kleur voor de muur is groen. Natuurlijk kun je knal- of donkergroen van de muren laten spatten. Maar er zijn ook neutralere opties voor een groene muur, zoals een groengrijze of oud groene muur. Prachtig! Ook heel mooi om te combineren met planten, onbewerkt hout en de kleur wit. Wij zijn trouwens ook helemaal weg van olijfgroen in je interieur

|

4. Prachtig grijs

Met grijs op de muur kun je ontzettend veel kanten op: strak, modern, landelijk, eclectisch, romantisch, industrieel, you name it! Grijs combineert prachtig neutraal met bruin, wit, blauw, groen en roze. Meer lezen over grijs combineren? Wij geven 5 tips!

|

5. Rustgevend blauw

Zoals je misschien al weet, vinden wij blauwe interieurs heel mooi en een beetje magisch. Dankzij de rustgevende werking is blauw de ideale kleur voor op de slaapkamer, maar eigenlijk staat blauw overal geweldig. Perfecte, neutrale kleuren blauw voor op de muur zijn ijsblauw en grijsblauw.

|

Met je neutrale muren ben je goed op weg naar een prachtig, ontspannend en rustgevend interieur! Wil je meer weten over hoe je rust en positieve energie creëert in je huis? Kijk dan eens naar onze Feng Shui tips voor de woonkamer en slaapkamer.