Luister. Niemand is perfect. Wij ook niet! En multitasken gaat vaak goed, maar soms ook gewoon niet. Tegelijkertijd een serie kijken, je nagels lakken, whatsappen, nadenken over wat je zo aantrekt en… Nagellak vlek! Hoe krijg je nagellak weer uit je kleding, vloer, bank of andere meubels? We got you. Hier zijn de beste tips en trics!

1. Meteen actie, maar nooit wrijven of vegen

Je eerste paniekreactie om de nagellak te verwijderen uit je bank, kleding of vloerkleed is waarschijnlijk wrijven of vegen op de vlek. Niet doen! Hiermee maak je de vlek alleen maar groter en duw je de nagellak dieper in de stof. Wel is het goed om meteen actie te ondernemen en de nagellak niet in te laten drogen! Dep of pluk de nagellak met een goed absorberende stof of keukenpapier zoveel mogelijk weg.

|

2. Nagellak verwijderen uit een stoffen bank of kleding

Nagellak kun je het makkelijkst uit je kleding of bank van stof verwijderen met acetonvrije nagellakremover. Nadat je zoveel mogelijk hebt weg gedept of geplukt, houd je de stof strak en drup je een mini drupje acetonvrije nagellakremover op het vlekje. Works like magic!

Natuurlijk zijn er ook manieren om de nagellak te verwijderen uit stof zonder remover. Nagellak verwijderen met haarlak is bijvoorbeeld ook effectief! Spuit de haarlak over de droge vlek en laat dit even inwerken. Vervolgens kan de hoes of het kledingstuk in de was. Herhaal dit proces totdat de vlek weg is. 

|

3. Nagellak uit een tapijt halen

Net als bij een stoffen bank of kleding kun je ook je tapijt of vloerkleed nagellak vrij krijgen met acetonvrije remover. Een klein drupje zou genoeg moeten zijn! Een andere manier is de nagellak verwijderen met deodorant of parfum. Spuit de deodorant of parfum op de vlek en pluk en dep vervolgens het vlekje weg. Je kunt dit herhalen tot alles weer helemaal spik en span is!

|

4. Nagellak verwijderen van tegels

Ook bij nagellak vlekken op tegels komt de haarspray weer om de hoek kijken. Spray op de vlek, even wachten, et voilà! Je veegt de tegel zo schoon met een doek.

|

5. Nagellak verwijderen van een houten vloer

Ben je op ons aandringen eindelijk voor die prachtige, donkere, houten vloer gegaan, vliegt er nagellak overheen! Voor deze kwestie kun je de nagellak remover beter links laten liggen, deze zal je vloer alleen maar verder beschadigen. Probeer als de vlek nog nat is meteen zoveel mogelijk nagellak te verwijderen met een goed absorberend doekje. Vervolgens kun je weer aan de slag met de haarspray. Spuit dit over de vochtige plek nagellak en veeg deze hopelijk in een keer weg. Mocht dit niet werken dan kun je eventueel heel voorzichtig de nagellak wegschrapen en de vloer weer een beetje invetten met vloerwas.

|

6. Nagellak verwijderen van leer of kunstleer

We hebben deels goed nieuws als de nagellak op je (kunst)leren bank of ander meubel terecht is gekomen. Zolang de lak nog nat is kun je deze waarschijnlijk zo eraf deppen. Ook (kunst)leer is geen fan van nagellak remover. Dus mocht het niet gelukt zijn, dan kun je de vlek proberen te verwijderen door het vlekje weg te te deppen met wat leervet.

|

We helpen je graag om je spullen zo lang mogelijk mooi te houden! Ben je goed bezig en wil je je eindelijk ook eens buigen over die kaarsvetvlekken waar je zo tegenop zag? Lees hier onze tips om kaarsvet te verwijderen van je vloer en meubels.