Een woonkamer in L-vorm kan er onsamenhangend, overvol en rommelig uitzien. Maar wij hebben goed nieuws! Met een goed plan wordt je woonkamer juist prachtig. Waar moet je op letten als je je L-vormige woonkamer gaat inrichten? Hier vind je de belangrijkste tips en voorbeelden voor de indeling van een woonkamer met een L-vorm.

1. Wat wil je met de ruimte?

Eigenlijk kun je de L vormige kamer zien als twee kamers; één lange en een kleine aangrenzende. Hierdoor heb je de keuze om je L-vorm woonkamer of als een geheel in te richten of als twee verschillende ruimtes. De leeffunctie kun je benadrukken met kleur, design stijl en indeling.

|

2. Gebruik kleur om een geheel te maken of te verdelen

Door de muren te schilderen maak je heel makkelijk en snel duidelijk of we met één of twee ruimtes te maken hebben. Je kunt variëren met warme of koude tinten of compleet andere kleurenschema’s voor de verschillende ruimtes. Wil je een samenhangende woonkamer maken? Zorg dan dat de twee lange aangrenzende muren dezelfde kleur hebben.

|

3. Eén of twee vloeren?

Een andere, mooie manier om subtiel te communiceren of er één of twee ruimtes zijn, is de vloer. Wil je een duidelijke, andere functie van de tweede ruimte overbrengen? Bijvoorbeeld bij een open keuken? Dan is een andere vloer een leuk idee. Liever één flow? Kijk dan of het mogelijk is om dezelfde vloer helemaal door te laten lopen, liefst zelfs zonder drempels!

Wil je verschil aanbrengen maar niet meteen een compleet nieuwe vloer? Een mooi vloerkleed doet ook wonderen.

|

4. Extra aandacht voor de indeling van de L-vorm woonkamer

Wil je de kleine kamer een eigen functie geven (zoals eethoek, studieruimte, speelkamer of keuken)? Dit doe je door met je indeling een duidelijke scheiding aan te brengen tussen de twee ruimtes. Bijvoorbeeld door de bank of stoelen van de zithoek of eetkamer met de rug naar de andere kamer neer te zetten. Of door een ander voorwerp te gebruiken als scheiding, zoals een bar, room divider, kast of plant. Tegelijkertijd is het belangrijk om ook een beetje ruimte en flow behouden, al is het maar om te kunnen bewegen! Let dus op dat je de boel niet dicht bouwt.

|

5. Uitproberen en schuiven in een ontwerpprogramma

Omdat de ene L kamer de andere niet is, is het altijd verstandig om te kijken hoe de inrichting van je L-vormige woonkamer eruit komt te zien voordat je alles hebt gekocht en neergezet. In een ontwerpprogramma kun je je L-kamer inrichten op een plattegrond en een 3D wandeling maken om te kijken hoe de ruimte eruitziet en aanvoelt. Op zoek naar een goed ontwerpprogramma voor je huiskamer? Wij hebben de beste interieur ontwerpprogramma’s voor je op een rijtje gezet.

|

Helemaal klaar om je woonkamer om te toveren tot jouw droomruimte? Wij helpen je alvast op weg met deze mooie meubels en accessoires!