Eens in de zoveel tijd krijgen we een beetje de kriebels. We willen de boel omgooien! Fris! Nieuw! Mooi! Chic! Ook onze keuken moet eraan geloven. Tijd voor een verrukkelijke, stylish keuken make-over! Misschien denk je hierbij wel aan rigoureus de hele keuken eruit slopen en een nieuwe plaatsen. Maar vaak is dat helemaal niet nodig, of mogelijk (als je bijvoorbeeld goedkoop de keuken van een huurhuis wilt opknappen). Op zoek naar inspiratie voor een makkelijke, snelle en goedkope keuken make-over? Met deze 10 tips kun je met een klein budget je keuken opknappen!

1. Inspiratie

Je bent toe aan iets anders, maar wat precies? Om erachter te komen wat je mooi vindt voor je keuken, is het heerlijk om eerst weg te dromen en veel stijlen en indelingen te bekijken. Zoek op Pinterest naar ideeën en maak een mooi moodboard voor je toekomstige betaalbare, moderne, industriële, landelijke of romantische keuken.

|

2. Een open look creëren

Heb je die bovenste kastjes echt nodig? Een leuke manier om je keuken goedkoop te pimpen is dingen te verwijderen in plaats van toe te voegen. Zo maak je van je keuken een ruimtelijke, lichte, fijne plek! En je kunt het materiaal van de keukenkastjes gebruiken voor een leuk DIY keuken project (zoals een mooi plankje).

|

3. Werk aan je werkblad

Je geeft een ouderwetse keuken meteen een frisse look met een nieuw keukenblad. Vind jij een nieuw keukenblad helemaal niet goedkoop? Een betaalbare versie is je bestaande keukenblad beplakken met hoogwaardige design folie: hiermee geef je jouw keuken low budget en in no time een moderne, luxe uitstraling!

|

4. Een nieuwe achterwand

De muur van je keuken is super belangrijk voor de uitstraling van je keuken! Gelukkig barst Pinterest van de keuken ideeën voor je muur en -achterwand. We noemen: oude tegels verbloemen door er behang of folie over te plakken, de keukentegels schilderen, alles verwijderen en de muur verven met speciale waterafstotende verf, nieuwe of vintage tegels zetten óf een glazen of koperen achterwand plaatsen. Je kunt helemaal los!

|

5. Update je keukenkastjes

Als je standaard keukenkastjes hebt (bijvoorbeeld van de IKEA), maak je al een wereld van verschil met nieuwe deuren en ladefronten. Die sluiten naadloos aan! Of je kunt ervoor kiezen om je keukenkastjes te verven. Weet je nog niet met welke kleur verf je de keukenkasten wilt schilderen? Probeer dan eerst eens wat kleuren uit met de FLEXA Visualizer app!

|

6. Een mini keukenkastjes make-over: deurgrepen

Eigenlijk best tevreden over de staat en kleur van je keukenkastjes? Je transformeert je keuken ook al door alleen de deurgrepen van je keukenkastjes te vervangen.

|

7. Nieuwe kraan

Als je dan toch bezig bent, kies meteen een prachtige kraan die matcht met je coole, nieuwe deurgrepen!

|

8. Vers likje verf

Bij sommige tips zag je schilderen al even in beeld komen. Een geweldige manier om een oude keuken weer fris aan te laten voelen is verven. Verf de muren, het houtwerk, plankjes of keukenkastjes, et voilà! Je staat in een compleet nieuwe keuken.

|

9. Vernieuw je verlichting

Goede verlichting ziet er niet alleen prachtig uit, maar maakt het koken ook nog eens een stuk leuker! Kies voor sfeervolle hanglampen, wandlampen, mooie spots of een speels staand lampje.

|

10. Nieuwe accessoires

Onze laatste tip voor het opknappen van je keuken zonder jezelf te veel op kosten te jagen: nieuwe accessoires! Vervang die oude, versleten, handdoekjes, ovenwanten, zeeppompjes en waterkoker voor mooie nieuwe exemplaren. Tot slot nog een mooi plantje en verse bloemen erbij en je keuken is ziet er een stuk frisser en stijlvoller uit!

|

We wensen je veel plezier met de transformatie van jouw kook paradijsje. Op zoek naar eyecatchers om de puntjes op de i te zetten? We hebben natuurlijk weer allerlei prachtigs voor je gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *