Oh, nee! Een onhandige beweging, dronken vriendin, spelende kat, glibberige pan en het is gebeurd. Kaarsvet vlekken! Veel mensen denken dat ze deze vlekken onmogelijk kunnen verwijderen uit hun kleding, meubels of vloer… Maar wij hebben goed nieuws! Met deze 5 trucs ben je namelijk zo van je kaarsvet vlekken af.

1. Ga kaarsvet te lijf met keukenpapier en een heet strijkijzer

Om kaarsvet uit stof te verwijderen moet je het verhitten. Je verwijdert een vetvlek uit je broek, tapijt of bank door eerst zo veel mogelijk kaarsvet los te wippen met bijvoorbeeld een pinpasje, en dan een paar vellen keukenpapier over de vlek te leggen met erbovenop een theedoek. Strijk met een heet strijkijzer voorzichtig over de theedoek, waardoor het kaarsvet de weg van de minste weerstand kiest en in het papier trekt! Is er hierna nog een beetje verkleuring te zien? Dit kun je het best schoonmaken met tapijtreiniger of een andere vlekkenreiniger speciaal voor het materiaal dat je schoonmaakt.

|

2. Laat het vet stollen met ijs

Hoe kun je kaarsvet verwijderen van een hard, glad oppervlak, zoals hout, glas of plavuizen? Je krijgt het vet pas weg als het helemaal gestold is. Dat krijg je voor elkaar met kou! Houd een ijsklontje tegen het kaarsvet totdat het hard wordt. Nu kun je het vet zo wegschrapen. Pas wel op dat je geen krassen maakt!

|

3. De föhn weet wel raad met kaarsvet

Is het kaarsvet op een glad, zacht oppervlak terecht gekomen waar het niet snel intrekt? Probeer het voorzichtig weer warm en vloeibaar te föhnen, dan veeg je het er zo af! Dit werkt ook goed als je kaarsvet wilt verwijderen van hout.

|

4. Leg kandelaren in heet water

Kaarsvet druppelt makkelijk in allerlei kiertjes en hoekjes van kleinere voorwerpen, zoals de kandelaar. Dit krijg je weer schoon door het kaarsvet goed heet te maken. Leg de voorwerpen (als ze hiertegen bestand zijn) een kwartiertje in heel heet water. Hierna kun je onder de warme kraan met wat zeep en een zacht sponsje de restjes kaarsvet weghalen.

|

5. Gebruik allesreiniger voor de laatste beetjes kaarsvet

Je hebt het meeste kaarsvet verwijderd, maar op je houten tafel ligt toch nog een waasje kaarsvet… Dit laatste beetje was je er eenvoudig af met een vochtige doek en wat allesreiniger!

|

Voel je je aangemoedigd om weer gezellig wat kaarsen aan te steken? Wij hebben een mooie selectie kaarsen en kaarshouders voor je gemaakt!