Dé droom van bijna elk meisje dat opgroeide met MTV Cribs: een eigen inloopkast! Al je kleding, schoenen en tassen mooi geordend en tentoongesteld. Elke dag het gevoel dat je kunt shoppen in je eigen kledingkast. Bovendien kun je alles zo eenvoudig terugvinden en opbergen. Dit hoeft helemaal niet zo moeilijk en duur te zijn als je zou denken. Je kunt namelijk goedkoop zelf een inloopkast creëren. Wij geven je 5 tips om zelf de inloopkast van je dromen te maken!

1. Zelf een inloopkast maken met materialen naar keuze

Als je een beetje handig bent en van klussen houdt, dan is dit een super optie! Zo kun je bijvoorbeeld planken en rekken ophangen en alles precies naar eigen smaak en op maat inrichten. Of zelf kastruimte maken door vintage (ogende) kratten te stapelen. Wil je weten hoe je bepaalde klussen moet aanpakken? Het stikt van de tips en instructiefilmpjes op Youtube.com en websites van bouwwinkels. Voor ideeën en inspiratie voor de inrichting en indeling van een inloopkast in een stijl die bij jou past, is Pinterest ideaal! Extra tip: voor nog meer ideeën, zoek ook eens op ‘walk in closet’, in plaats van inloopkast.

|

2. Maak je eigen inloopkast met voordelige kledingkasten

Geen zin om alles zelf te klussen? Een kledingkast kopen hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij bijvoorbeeld de Ikea heb je mooie, betaalbare kasten en inloopkast systemen die je helemaal naar eigen smaak kunt bouwen en indelen. Heb je geen aparte ruimte om je inloopkast te bouwen? Geen zorgen! Als je slaapkamer ruim genoeg is, dan kun je een deel van de kamer afschermen, bijvoorbeeld met behulp van een kast. Het fijne is dat je zo ook helemaal zelf kunt beslissen hoe groot of klein je je inloopkast maakt.

|

3. Een mooie, industriële sfeer met stellingkasten en kledingrekken

Minder duur dan kledingkasten, maar even leuk, zijn stellingkasten en kledingrekken. Je kunt ze in alle vormen, maten en materialen bestellen op websites van woonwinkels, bouwwinkels en kastenwinkels. Fijn is ook dat je voor een minder diepe optie kunt gaan, in het geval van een kleine inloopkast. Omdat alles open is met stellingkasten, is het slim om gebruik te maken van opbergdozen. Zo zorg je dat de kasteninrichting er niet te rommelig uit gaat zien.

|

4. Spiegeltje, spiegeltje in de inloopkast

Als je kleding aan het passen bent in je inloopkast, dan is het natuurlijk fijn om even in de spiegel te zien hoe iets staat. Ook zorgt een spiegel ervoor dat je inloopkast ruimtelijker en lichter oogt. Een spiegel hoeft helemaal niet duur te zijn, als je voor een standaard maat gaat (met of zonder lijst).

|

5. Goede verlichting is het halve werk

Met goede verlichting bepaal je niet alleen de sfeer in je inloopkast, maar ook hoe lang je zoekt naar die ene lievelingstrui. Je kunt zelf eenvoudig lampjes inbouwen in je kledingkasten, erg chic! Ook kun je voor een romantische look gaan met kleine kerstlichtjes, of juist voor strak gaan met Ledverlichting. Een mooie plafondlamp maakt het geheel af.

|

Op zoek naar nog meer inspiratie voor je eigen inloopkast? Wij hebben alvast een selectie betaalbare must-haves voor je op een rij gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *