Je waant je in een oude fabriek of loods, maar bent in een restaurant, café of woning! Vergaap jij je ook graag aan de prachtige accessoires, stijl en inrichting van een modern industrieel interieur? En zou je best wat van deze sfeer mee naar huis willen nemen? Dan hebben we goed nieuws! Deze ruwe schoonheid kun je zo naar je eigen woning vertalen. Wij geven je tips, inspiratie en voorbeelden voor het inrichten van een industrieel huis.

Shop nu

1. Kleuren van een industrieel interieur

De industriële stijl is geïnspireerd door originele, industriële omgevingen, zoals fabrieken. Dit betekent dat de kleuren meestal vrij rustig worden gehouden: wit, zwart, grijs en bruin. Voel je echter vrij om een beetje meer kleur toe te voegen! Dit kan met accessoires of kunst, maar je kunt er ook voor kiezen om een industrieel botanisch interieur te creëren door planten toe te voegen. De planten geven dan net even een pop of color.

|

2. Industriële muren

Een industriële look voor je muren kun je bereiken met of zonder verf. Ben je toevallig gezegend met een bakstenen of betonnen muur? Niets meer aan doen! Wordt de industriële look van jouw woonkamer of slaapkamer belemmerd door een te mooi afgewerkte muur? Je kunt heel makkelijk zelf een verweerde, industriële muur maken door muurverf met een betonlook aan te brengen. Of je kunt een oude muur nabootsen met behang.

|

3. Industriële vloeren

Ook de vloeren van industriële interieurs zijn doorgaans van beton of hout. Wil je er een gezellig, warm, industrieel interieur van maken, bijvoorbeeld in de slaapkamer? Dan zouden wij voor een mooie, vintage houten vloer gaan. Nog een mooi kleed erbij en je hebt een heerlijk ontspannen en gezellige kamer!

|

4. Let it all hang out

Balken, leidingen, bedrading, stangen… Stond je op het punt om die dingen netjes te laten wegwerken? Hartstikke zonde, want in je industriële huis mag het allemaal gezien worden! Zo wordt het in ene ook nog eens goedkoop industrieel wonen.

|

5. Robuuste, industriële meubels

Dat industrieel een stoere interieur trend is, mag inmiddels duidelijk zijn! Fijne, zachte, kleine accessoires en meubels passen dan ook niet in jouw industriële woonkamer. Ga voor accessoires en meubels met een vintage look, gemaakt van industriële materialen, zoals hout, staal, koper, leer, linnen, baksteen en beton. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grote tafel met een blad van onbewerkt hout en stalen poten? Of een versleten bank met wat comfortabele, gezellige kussens?

|

6. Steel de show met prachtige, industriële verlichting

Maak jouw industriële interieur af met mooie fabriekslampen en hangende lichtbollen. Of ga voor verlichting DIY projecten: ga aan de slag met oude gebruiksvoorwerpen en maak er een lamp van! Hout kun je onbewerkt laten of juist een metaal look geven.

|

7. Je spullen op industriële wijze opbergen

Natuurlijk heb je ook nog een en ander op te bergen. Doe dit in vintage kasten, stellingkasten en op robuuste houten planken. Voor spullen die kunnen hangen zijn mooie, stevige rekken (bijvoorbeeld gemaakt van oude metalen pijpen) en ophanghaken ideaal!

|

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel manieren om jouw huis in te richten in industriële stijl. Of je nu op zoek bent naar een paar coole industriële lampen, jouw ultieme industriële meubel of naar een volledige industriële inrichting… Wij hebben natuurlijk weer de mooiste spullen voor je verzameld!

Shop nu

 

269.10