Kun je wel wat meer ontspanning gebruiken in je drukke leven? Dan hebben we een heerlijk idee voor je. Creëer een complete, luxe spa in hammam stijl in je eigen badkamer! Dit is helemaal niet zo duur en ingewikkeld als je zou denken. Met een paar kleine aanpassingen heb je namelijk zo een stijlvolle, Oosterse badkamer om tot rust te komen na een drukke dag! Wij voorzien je van tips en ideeën om vandaag nog een luxe hammam van je badkamer te maken!

1. Ontspannende spa geuren met kaarsen, olie en geurstokken

Wist je dat geuren kalmerend kunnen werken? In jouw thuis hammam mogen de ontspannende geuren van eucalyptus, rozen of lavendel natuurlijk niet ontbreken. Vul daarom je badkamer plankjes met heerlijke geurkaarsen, rozenblaadjes, etherische oliën en geurstokjes om officieel je rustgevende me time in te luiden!

|

2. Hammam badkamer meubels

Twee van de belangrijkste aspecten van een traditionele hammam zijn stromend water en ontspannen zittend of liggend gewassen worden of jezelf wassen. In principe heb je voor je hammam badkamer dus eigenlijk al genoeg aan simpele meubelen om op neer te strijken, zoals een stenen bankje of een stoel of krukje, en een kraan of douche! Dat wil overigens niet zeggen dat je nu in ene je mooie (losstaande) bad de deur moet wijzen…

|

3. Mooie hammam vloeren en muren

Zorg voor een hammam look met mooie Marokkaanse (stijl) tegels, verweerd pleisterwerk of natuursteen voor je badkamer vloer en muur. Je kunt voor mozaïek gaan of grotere tegels met of zonder patronen in neutrale kleuren. Benieuwd naar de mooiste neutrale kleuren? Bekijk hier onze lievelings! Ook Pinterest is een top plek om inspiratie op te doen en uit te vogelen welk soort badkamer en tegel design bij jouw smaak past. Geen zin of mogelijkheid om je bestaande vloer en muur eruit te slopen? Gelukkig zijn er ook plaktegels voor op een bestaande badkamer muur.

|

4. Een statement kraan en wastafel

Omdat de nadruk op stromend water de hammam onderscheidt van veel andere badhuis methodes, is het leuk om extra aandacht te besteden aan je kraan en wastafel. Wat dacht je van een vintage hammam stijl kraan, of wil je liever wat moderner? Ga in ieder geval voor een eyecatcher!

|

5. Luxe hammam badkamer accessoires en verzorgingsproducten

Om je luxe Oosterse spa ervaring compleet te maken versier je je badkamer met de mooiste hammam accessoires. Kies voor zachte natuurlijke verlichting door middel van kaarsen en Oosterse lampen en leg schalen, stukken olijfzeep, borstels en hamamdoeken klaar voor het wassen.

|

We wensen je heel veel ontspanning in je hammam badkamer toe! Heb je rigoureuze plannen om je badkamer (opnieuw) in te richten of te verbouwen? Wij hebben de mooiste badkamer ontwerpprogramma’s alvast voor je op een rijtje gezet.