Wij zijn gek op een goede woonkamer: dé plek waar we tot rust komen, bezoek ontvangen, chillen met geliefden en bijkletsen met vrienden en familie. Juist omdat de woonkamer veel functies heeft is het goed om ervoor te zorgen dat de energie in de kamer positief en in balans is. De duizenden jaren oude Chinese filosofie Feng Shui is perfect om hierbij te helpen! De Feng Shui regels voor de inrichting van je huis draaien namelijk om het in balans brengen van je omgeving voor een extra gelukkig leven. Wat kun je doen om jouw woonkamer van een goede dosis positieve energie te voorzien? Wij geven je een paar tips!

1. Maak je woonkamer extra comfortabel

Wij zijn ook maar mensen, en soms zien dingen er zo mooi en chic uit dat we helemaal vergeten of ze wel lekker zitten! Niet in de woonkamer. Voor een goede Feng Shui energie zorgen we dat hier zachte plekken zijn om je neer te vlijen en te ontspannen. Lekkere kussens, een heerlijk comfortabele bank, een fijn zacht dekentje dat klaarligt voor een filmavond, misschien wel een mooi, fluweelzacht vloerkleed… You name it! De huiskamer moet aangenaam voelen! Een andere vorm van comfort is het ontbreken van rommel en te veel “moeten”. Heb je gigantische stapels boeken klaarliggen die je nog wilt lezen maar waar je nooit aan toekomt? Verplaats ze dan bijvoorbeeld naar een werkkamer of geef ze weg.

|

2. Plaats planten en bloemen in je woonkamer

Planten en bloemen hebben volgens de Feng Shui veel yang (krachtige, levendige energie), wat de huiskamer meer leven en positieve energie geeft. Bovendien zorgen planten voor extra zuurstof, minder gifstoffen en een goede luchtvochtigheid in je huiskamer. Wat wil je nog meer?

|

3. Zorg dat je huiskamer in vorm is

Voor een goede energie is het volgens de Feng Shui filosofie belangrijk dat je woonkamer een vierkante of in ieder geval rechthoekige indeling heeft. Veel woonkamers zijn dit al vanzelf. Maar mocht je een L-vormige woonkamer hebben, dan kun je de woonkamer rechthoekig inrichten door het gebruik van kleur, materialen, indeling, kasten of schermen. Op zoek naar inspiratie voor de inrichting van je L-vormige woonkamer? Wij helpen je een eindje op weg!

|

4. Beken kleur in de woonkamer

Kleuren zijn van grote betekenis in de Feng Shui traditie. Het verwerken van kleuren in de inrichting van je woonkamer is volgens Feng Shui een manier om bij te dragen aan de Qi (ofwel Chi, ofwel levenskracht) in de kamer en om problematische energie te minimaliseren. De huiskamer is een plek om te ontspannen, waardoor het beter is om de heel felle kleuren daar achterwege te laten. Deze zou je bijvoorbeeld kwijt kunnen in ruimtes waar veel energie mag rondbewegen, zoals een sportruimte of de gang.

Welke kleuren het best passen bij je huiskamer ligt uiteindelijk allemaal aan de context. Hoe ziet de inrichting van je woonkamer eruit? Heeft je rechthoekige woonkamer al een erg rustige vibe, dan kun je deze misschien wel met wat meer kleur inrichten zonder dat de ruimte onrustig wordt. Op zoek naar een vuistregel? Over het algemeen worden in de Feng Shui crème, grijs, groen en blauw als zeer geschikte basiskleuren gezien voor de huiskamer.

|

5. Verwerk de vijf elementen in je inrichting

Een van de belangrijkste pijlers in de Feng Shui (met de betekenis ‘wind’ en ‘water’ is dit wellicht geen verrassing) is het harmonieuze gebruik van de vijf elementen. De vijf elementen luiden als volgt: hout, vuur, water, metaal en aarde. Probeer elk element te verwerken in je huiskamer voor een prachtig resultaat!

|

6. Spiegeltje, spiegeltje…

Spiegels hebben in de basis een goede werking volgens de Feng Shui filosofie. Als je spiegels goed plaatst kan de Qi beter stromen en wordt geluk en schoonheid vergroot! Bovendien ziet je woonkamer er groter en lichter uit met een paar mooie spiegels. Enkele Feng Shui spiegel tips: zorg dat de spiegel altijd iets moois reflecteert en plaats deze nooit tegenover de voordeur of een andere spiegel.

|

We wensen je heel veel plezier met het inrichten van je Feng Shui woonkamer! Heb je de smaak te pakken? Laat je dan inspireren door onze tips voor een prachtige Feng Shui slaapkamer en een heerlijke nachtrust.

Sale