Op zoek naar diepe wijsheid over slaapkamerinrichting? Dan ben je bij Feng Shui aan het juiste adres. Deze meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie houdt zich bezig met het creëren van harmonie in huis, een mooie balans tussen yin en yang tekenen en een goede doorstroom van Qi (levenskracht). Waarom? Omdat Feng Shui ervan uitgaat dat onze omgeving ons geluk beïnvloed.

In onze slaapkamer brengen we heel wat tijd door. Zou het niet mooi zijn als we daar echt tot rust kunnen komen? Door deze Feng Shui regels toe te passen, creëer je je eigen zen slaapkamer!

1. Voorkom rommel en onrust in je slaapkamer

In de slaapkamer is yin (rust) de belangrijkste energie. Volgens de Feng Shui filosofie is rommel en onrust in de slaapkamer daarom uit den boze! Zorg dat er niet teveel spullen in je slaapkamer liggen, berg geen spullen op onder je bed en leg dingen liever neer bij je voeteneinde dan je hoofdeinde. Mocht je spullen willen opbergen in je slaapkamer, dan zijn kasten die je kunt sluiten de beste optie.

|

2. Kies voor een kleine slaapkamer

Je ‘s ochtends lekker uitrekken in je gigantische slaapkamer en daar vervolgens wat werk doen aan je bureau, een workout op je crosstrainer en nog even snel een paar telefoontjes plegen? Fout! Een grote ruimte nodigt uit tot meer spullen, veel yang (onrust) en Qi. Met een kleine slaapkamer -liefst aan de achterkant van het huis- houd de ruimte simpel en sereen.

|

3. Zet het bed niet onder een raam

In een Feng Shui huis is gevoel van veiligheid een grote factor voor een goede nachtrust. Als we slapen zijn we kwetsbaar! De Feng Shui slaapinrichting moet veilig aanvoelen. Om deze reden wordt voor de inrichting van je slaapkamer afgeraden om je bed onder een raam te zetten. Met een muur achter je hoofdeinde voel je je veilig en ontspannen en slaap je als een osje!

|

4. Lucht de kamer regelmatig

Ook frisse lucht is belangrijk voor een goede slaap en een goede doorstroom van Qi. Laat daarom het liefst regelmatig een raam openstaan om de slaapkamer lekker te luchten.

|

5. Planten in de slaapkamer: ja en nee

Planten in de slaapkamer reinigen de lucht, produceren zuurstof, regelen de luchtvochtigheid en werken ontspannend! Maar planten hebben volgens Feng Shui ook veel yang (kracht) die onrust kan brengen in de slaapkamer. Let daarom op dat je kamer niet te wild en rommelig wordt met de planten en plaats ze niet direct naast je bed. Benieuwd welke planten je het best kunt kiezen voor jouw slaapkamer? Wij hebben 7 slaapkamer planten voor je uitgezocht!

|

6. Kies voor rustige kleuren en symmetrie

Een andere Feng Shui manier om rust te creëren in je slaapkamer is het gebruik van kleuren en symmetrie. Kies geen felle kleuren, maar ga juist voor lichte, neutrale, zachte tonen die bijdragen aan een kalme atmosfeer.

|

7. Geen (grote) spiegels in de slaapkamer

In de basis is de Feng Shui filosofie een groot voorstander van het gebruik van spiegels. Deze hebben een mystieke, versterkende en beschermende werking en laten ruimtes ook nog eens groter ogen. Er zijn echter plekken in huis waar naar Feng Shui gebruik absoluut geen spiegels thuishoren. Een van die plekken is je slaapkamer! Op de slaapkamer brengt een spiegel volgens Feng Shui onrust, slapeloosheid en mogelijk een vergroting van problemen in de relatie. Bewaar die mooie spiegel dus liever voor een andere plek in je huis!

|

8. Minimaliseer de hoeveelheid elektronica in de slaapkamer

Op dit gebied is de wetenschap het inmiddels lang en breed eens met Feng Shui! We slapen beter, makkelijker en lekkerder als we de telefoon, laptop, tv, ipad en andere elektronica niet gebruiken in maar zelfs ook niet meenemen naar de slaapkamer. Alleen al de aanwezigheid in de ruimte kan onrust veroorzaken! Bovendien wordt je zo niet verleid om toch nog even snel je berichten of social media te checken…

|

9. De Feng Shui kinderslaapkamer

Wist je dat deze regels net zo goed van toepassing zijn op de slaapkamer van je kind? Ook je kindje slaapt namelijk beter in een opgeruimde kamer met rustige kleuren en niet te veel spullen!

|

We wensen je heel veel rust en ontspanning toe in je Feng Shui geïnspireerde slaapkamer. Heb je de Feng Shui smaak te pakken? Neem dan eens een kijkje bij onze inspiratie voor een Feng Shui woonkamer!