Wij zijn gek op mooie vloeren: robuust, verfijnd, strak, landelijk, licht… Wat we ook erg mooi vinden? De donkere vloer. Veel mensen zijn bang om met een donkere vloer in zee te gaan omdat ze denken dat het de ruimte donker en klein maakt. Het tegendeel is waar! Wij vertellen je graag waarom een donkere vloer in je woonkamer juist prachtig is.

1. Een donkere vloer met lichte muren maakt de kamer optisch groter

Met welke kleur muur moet je een donkere vloer combineren? Door een stijlvolle donkere vloer met lichte muren te combineren wordt de blik naar boven getrokken en lijkt de ruimte groter. Wil je voor een nog groter ogende ruimte gaan? Kies dan plinten in dezelfde kleur als de vloer, dat maakt het vloeroppervlak optisch nog groter.

De combinatie met een donkere muur kan ook mooi en spannend zijn (zie hieronder!), maar pas op dat de ruimte niet te klein en benauwend gaat aanvoelen. Om een kleinere ruimte open te houden kies je voor een donkere muur samen met lichte muren.

|

2. Donkere vloeren geven de ruimte een tijdloze en luxueuze uitstraling

Of je nu voor een antraciet, grijze, donkerbruine of zwarte vloer gaat, je woonkamer ziet er chic uit. Een donkere vloer is een statement en geeft de kamer direct elegantie en karakter. Juist doordat niet iedereen een donkere vloer aandurft straalt de ruimte met een donkere vloer kracht uit.

|

3. De donkere vloer komt in alle soorten en maten

Er zijn ontzettend veel verschillende tinten en materialen om uit te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een warme, donkere parket vloer? Of ga je voor klassiek en luxueus met een donkerblauwe vloerbedekking? Of juist voor een landelijke woonkamer met een donkere tegelvloer? Als je voor een hoge kwaliteit vloer gaat dan zit je eigenlijk altijd goed.

|

4. Een donkere vloer zorgt voor schitterende contrasten

De inrichting van een ruimte met een donkere vloer ziet er adembenemend uit met lichte meubels. De kamer lijkt hierdoor nog groter en lichter! Wij raden aan om niet alleen maar voor sterke contrasten te kiezen. Hierdoor kan een ruimte wat kil en onpersoonlijk aanvoelen. Ga gerust voor contrast, maar iets zachter. Wij zwijmelen al helemaal weg bij de gedachte aan een donkere, houten vloer met muren en meubels in zachte, lichte kleuren!

Heb je niet zo veel met witte meubels? Donkere meubels kunnen zeker ook fantastisch staan op een donkere vloer. Pas dan wel op dat de ruimte niet te donker en stemmig wordt. Om dit te voorkomen kun je altijd een beetje bijsturen met lichtere accessoires, vloerkleden of gordijnen.

|

Ben je net zo verliefd geworden op donkere vloeren als wij? Dan zul je vast snel aan de slag willen gaan met de ideeën voor de inrichting van jouw ruimte met donkere vloer! Wij hebben hieronder de beste eye catchers voor je verzameld.

Sale
179.00
Sale