• Superslimme prijsvergelijker
 • Meer dan 100.000 woonproducten
 • Zoek, vergelijk en bestel

De 17 mooiste ideeën voor een witte slaapkamer!

29
June

Een witte slaapkamer klinkt niet meteen als een heel spannende slaapkamer. Alleen maar wit klinkt zelfs een beetje saai.. Maar toch is niets minder waar. Als je het goed aanpakt, kun je met wit de allermooiste ruimtes creëren. Want mooi wit is fris, licht, rustgevend en ontspannend. Hieronder geven we 17 tips en voorbeelden om wit op een mooie manier in je eigen slaapkamer toe te passen.

 1. Verschillende wittinten

Met een witte slaapkamer bedoelen we natuurlijk niet een spierwitte, steriele slaapkamer. Om een fijne sfeer neer te zetten kies je voor verschillende wit- en crèmetinten. Verf je muren niet spierwit, maar ga net een tint donkerder. Speel met de kleuren in je beddengoed. En denk ook aan een mooi crème of lichtbeige vloerkleed. Al die verschillende wittinten geven een extra dimensie aan je slaapkamer en zorgen voor een warme uitstraling.

De witte slaapkamer 1Bronnen | Onbekend & Onbekend

 1. De witte slaapkamer met uitzicht op de tuin

Heb jij het geluk dat je slaapkamer uitkomt op de tuin? Dan is er bijna niets mooiers dan je slaapkamer wit te houden. Een wit slaapkamer interieur legt alle nadruk op het groen en de kleurige bloemen in je tuin. Komt je slaapkamer uit op een balkon? Creëer dan hetzelfde vrije gevoel, door je balkon te overladen met planten en bloemen!

De witte slaapkamer 2Bronnen | Kinfolk & Onbekend

 1. Plantjes staan prachtig in een witte slaapkamer

Heb je geen uitzicht op een groene tuin of een boom, ga dan voor groen ín je slaapkamer. Planten en hangplanten in mooie pot staan prachtig bij wit.

De witte slaapkamer 3Bron | Urban Outfitters

 1. Spierwit met zwarte slaapkamer

Ga je wel voor spierwit? Denk er dan eens aan om dit te combineren met zwart, om toch die fijne sfeer te krijgen. Zoals je hieronder ziet wordt dit heel mooi gedaan door het toevoegen van een zwart nachtkastje, een zwarte lamp maar vooral ook zwarte kunst aan de muur. Spierwit, en prachtig!

De witte slaapkamer 4Bronnen | Onbekend & Onbekend

 1. Frans wit

Met 'Frans wit' bedoelen we een slaapkamer waar niet al te veel aan is gedaan, maar die toch mooi is. Speel met de structuur en uitstraling van de kamer zelf. Niet al te netjes geschilderde witte muren, een oude houten vloer en een enkel wit bed met een verwilderde plant in de hoek. Deze stijl moet je durven, want je krijgt geheid opmerkingen van mensen die denken dat je huis nog niet af is. Maar degene die het snapt, vindt het prachtig!

De witte slaapkamer 5Bron | Urban Outfitters

 1. De witte landelijke slaapkamer

Zijn in jouw slaapkamer de balken nog zichtbaar? Dan is een witte slaapkamer in landelijke stijl een prachtig idee. Verf de vloer wit, de balken wit, de muren wit, maar combineer dit alles met oud, donker hout en bijzondere accessoires. Wil je meer lezen over een landelijk interieur? Kijk dan eens hier - 11 tips voor een modern landelijke inrichting! 

De witte slaapkamer 6Bron | Walhalla

 1. De Scandinavische slaapkamer

De Scandinavische woonstijl gebruikt eigenlijk altijd wit als hoofdkleur. Soms gecombineerd met lichte kleuren, altijd met strakke lijnen en natuurlijke materialen. In onderstaande Scandinavische slaapkamer is wit perfect gecombineerd met riet als eyecatcher.

De witte slaapkamer 7Bron | My Scandinavian Home

 1. De stenen muur

Een prachtige sfeermaker en eyecatcher in je witte slaapkamer is een stenen muur. Met zo’n muur heb je niet veel meer nodig dan een fris wit bed en mooie verlichting.

De witte slaapkamer 8Bron | Alice Stenlof

 1. Minimalistisch wit

Onderstaande slaapkamers geven goed weer hoe weinig je nodig hebt voor een prachtige witte slaapkamer, als de ruimte op zichzelf al prachtig is.

De witte slaapkamer 9Bronnen | Interior Magasinet & Design Rulz

 1. Klassiek wit

Heeft je slaapkamer mooie klassieke raampartijen en kozijnen? Of klassieke versieringen op de muur? Wit is dan een prachtige basiskleur. Gecombineerd met een goede houten vloer creëer je zonder al te veel moeite een rustgevende, open ruimte.

De witte slaapkamer 10Bron | Onbekend

 1. Witte slaapkamer met draperieën

Mooi in veel kleuren, maar prachtig in sierlijk wit; een draperie boven je bed. Met een gezellig stofje boven je hoofd creëer je een knusse slaapplek. Deze boho-look laat je dromen als een prinsesje.

De witte slaapkamer 11Bronnen | IKEA & My Scandinavian Home

 1. De kleine witte slaapkamer

Een wat kleinere slaapkamer kun je met de kleur wit toch een ruimtelijk gevoel geven. Donkere of felle kleuren op de muur maken een ruimte misschien best gezellig, maar wel klein. Wil je dit niet? Dan creëer je met wit op de muur ruimte en openheid. Houd al je andere spullen en beddengoed ook in wit- en crème tinten, en je kleine kamertje zal lang zo klein niet voelen.

De witte slaapkamer 12Bronnen | Decor8blog & Stadshem

 1. Hemels wit

Een hangend bed staat natuurlijk prachtig in elke slaapkamer. Maar een hangend bed in een witte slaapkamer geeft een wel heel erg hemels gevoel!

De witte slaapkamer 13Bronnen | Antropologie & Onbekend

 1. Romantisch wit

Houd je van meisjesachtig en romantisch? Ga dan voor de combinatie wit en kant. Kanten gordijnen, kanten beddengoed, schattige kanten kussentjes. Heb je een mooie raampartij in je slaapkamer? Dan is het zonlicht het allermooiste accent in je kanten ruimte!

De witte slaapkamer 14Bron | Onbekend

 1. Een basis van houttinten

Vind je een totaal witte slaapkamer iets teveel van het goede, ga dan voor een combinatie van wit met hout. Kies voor witte muren, een wit plafond en wit crispy beddengoed samen met een houten vloer, houten kledingkast of houten bureau. De houttinten breken het wit en geven een fijne, warme sfeer aan de kamer.

De witte slaapkamer 15Bron | Admagazine

 1. Kies één extra kleur

Het is erg mooi om in een witte slaapkamer een extra kleur te toe te voegen. Okergeel of roze staan prachtig bij wit. En ook al ga je maar voor een enkel gekleurd kussentje of gekleurde plaid, dit accent verandert je totale plaatje.

De witte slaapkamer 16Bronnen | Urban Outfitters & Avenue Lifestyle

 1. Prachtige combinatie: wit en grijs

Haast even fris en rustgevend als een geheel witte slaapkamer is een witte slaapkamer gecombineerd met de kleur grijs. Maak een mooi geheel aan de hand van een lichtgrijze muur, beddengoed, kussens en plaids in verschillende grijstinten en mooie grijze foto’s en printen aan de muur.

De witte slaapkamer 17Bronnen | Joseph Dirand & Vtwonen

Als je nu niet overtuigt bent dat een witte slaapkamer niet saai hoeft te zijn… Want wat zijn ze prachtig! Je moet even goed bedenken hoe je het gaat aanpakken, hoe je de spanning in de ruimte houdt, maar dan heb je ook wat. Heb jij een witte slaapkamer? Of wil je er graag een? Laat ons jouw tips en trucs weten in de comments!

Hieronder vind je onze favoriete meubels en accessoires voor in een witte slaapkamer. Maar hier vind je nog veel meer!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons op Instagram!

Volg ons via Instagram